Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Τιμάμε την Πρωτομαγιά με απεργία, παλεύουμε για τα δικαιώματά μας!

Προετοιμασίες για τον ταξικό γιορτασμό, κόντρα στην ανοιχτή υπονόμευση από κράτος και εργατοπατέρες

«

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!»: Με απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη 1 Μάη σε όλη τη χώρα τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά τα συνδικάτα και παράλληλα δίνουν συνέχεια στον αγώνα για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, διεκδικούν την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εκφράζουν για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στο Σύνταγμα. Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται στις πόλεις όλης της χώρας. Ηδη έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις σε Πάτρα (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο), Καλαμάτα (10 π.μ., κεντρική πλατεία) και Χαλκίδα (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο Εύβοιας).

Η απεργιακή προετοιμασία Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων βρίσκεται σε εξέλιξη, κόντρα στην πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων να αντιμετωπίζουν την Πρωτομαγιά ως αργία και ειδικότερα στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μεταφέρει φέτος την αργία την Τρίτη 7 Μάη. Η απόφαση αυτή, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο ήδη από τον Φλεβάρη, «ελήφθη προκειμένου να μη διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές».

Απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσουμε τη ζωή μας

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων έχει καλέσει το ΠΑΜΕ. «Από το Σικάγο του 1886 έως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη έως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του.

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας», ξεκαθαρίζει. Οπως υπογραμμίζει, η συγκεκριμένη μέρα «σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/ Νέας Αριστεράς που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της!», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συνεχίσουν τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Κάλεσμα από την ΟΒΣΑ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) τα σωματεία και τις ενώσεις των επαγγελματιών. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη, μαζί με τα εργατικά σωματεία, καλεί τους φορείς των μικρών επαγγελματιών να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.

«Την Τετάρτη 17 Απρίλη δώσαμε άλλη μια μάχη για την προστασία του εισοδήματος και της ζωής μας. Δώσαμε άλλη μια απάντηση στην κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι όλα πάνε καλά και δεν κινείται φύλλο. Στείλαμε μήνυμα καταδίκης για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και δηλώσαμε την υποστήριξή μας στον Παλαιστινιακό λαό. Διεκδικήσαμε την κατάργηση του φορολογικού εκτρώματος, των τραπεζικών χαρατσιών, του ψηφιακού λαβύρινθου για τους επαγγελματίες.

Λίγες βδομάδες πριν από την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων δώσαμε άλλη μια δυναμική μάχη και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη. Μαζί με τον υπόλοιπο λαό απαιτήσαμε την κατάργηση των φόρων σε Ενέργεια και τρόφιμα, την πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους», σημειώνει η ΟΒΣΑ. «Συνεχίζουμε αποφασιστικά, δυναμικά, μαζικά και με αισιοδοξία», καταλήγει και καλεί στη συγκέντρωση της Τετάρτης 1 Μάη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε απεργιακούς ρυθμούς τα Σωματεία σε όλη τη χώρα για τη μέρα - σύμβολο της εργατικής τάξης(2024-04-26 00:00:00.0)
Απεργούμε και διαδηλώνουμε, τιμάμε αγωνιστικά τη μέρα της εργατικής τάξης(2024-04-25 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργία την 1η Μάη, η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία!(2024-04-20 00:00:00.0)
Δυναμώνει το απεργιακό μέτωπο ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα, για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού(2021-04-27 00:00:00.0)
Εντείνουν τη σύγχυση(2005-05-06 00:00:00.0)
Απεργούμε και διαδηλώνουμε(2004-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ