Τετάρτη 3 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Πανευβοϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία την Κυριακή 7 Απρίλη

Σε πανευβοϊκό συλλαλητήριο διεκδίκησης για την Υγεία καλούν την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο «Στρογγυλό» της παραλίας Χαλκίδας τα σωματεία υγειονομικών, συνδικάτα και φορείς της Εύβοιας, απαιτώντας να πει ένα τέλος στην επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στα ΚΥ και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας της Εύβοιας.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης, στα ΚΥ Χαλκίδας, Ψαχνών, Ιστιαίας και Μαντουδίου, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, καθώς και ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Εύβοιας, ενώ συμμετέχουν και στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, συνδικάτα και φορείς της περιοχής.

«Η κατάσταση στις δομές Υγείας της Εύβοιας είναι επικίνδυνη για τον λαό και τους εργαζόμενους! Τα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης και τα Κέντρα Υγείας σε Χαλκίδα, Ψαχνά, Μαντούδι, Ιστιαία, Αλιβέρι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Το Θεραπευτήριο Αυλίδας, δομές Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης ''φυτοζωούν''», τονίζουν στο κάλεσμά τους για το συλλαλητήριο της Κυριακής οι σύλλογοι των υγειονομικών. Και, μαζί με τον λαό της Εύβοιας απαιτούν μεταξύ άλλων μαζικές και μόνιμες προσλήψεις, λένε «όχι» στα επί πληρωμή χειρουργεία και απαιτούν να λειτουργήσουν οι 8 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες από τις 3 που λειτουργούν σήμερα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, να μη μετακινηθεί γιατρός από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών ή από άλλη δομή στη Σκύρο - όχι μετακινήσεις για την κάλυψη του νοσοκομείου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ