Τετάρτη 3 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν παζαρεύουμε τις ανάγκες μας, στις 17 Απρίλη βγαίνουμε στον δρόμο

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη, μέρα πανεργατικής απεργίας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για τα αιτήματα των επαγγελματιών, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Πιάνοντας το νήμα από τις απεργιακές διαδηλώσεις στις 28 Φλεβάρη, η Ομοσπονδία χαιρετίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους έμπορους, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές που βγήκαν στον δρόμο «ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν πήραν έστω μια τυπική απόφαση». «Με παρακαταθήκη τους αγώνες που έχουν ήδη ξεδιπλωθεί, μπορούμε με ακόμα καλύτερους όρους να οργανώσουμε την αγωνιστική συνέχεια στις 17/4. Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ προς όφελος του πραγματικού ενόχου για κάθε πρόβλημα που βιώνουμε, την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων», τονίζει.

Μπροστά στη νέα κινητοποίηση καλεί τους επαγγελματίες να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και τη φορολεηλασία. «Η ακραία ακρίβεια που γονατίζει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας, που εξανεμίζει το όποιο εισόδημα, είναι αέρας στα πανιά των μεγάλων ομίλων», σχολιάζει και προσθέτει ότι το 2022, χρονιά της «έκρηξης» του πληθωρισμού, «οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση των κερδών κατά 75,5%, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 25,1 δισ. ευρώ!». Την ίδια στιγμή, τα λαϊκά στρώματα τροφοδοτούν με την υπερφορολόγησή τους τα φορολογικά έσοδα και την «υπεραπόδοση» του προϋπολογισμού. «Ο ιδρώτας του λαού μετατρέπεται σε επιδοτήσεις και κίνητρα επενδύσεων που τσεπώνουν διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, τροφοδότησαν τον πληθωρισμό, ενώ η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό με τα "pass" της εξαθλίωσης», καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Ειδικά οι επαγγελματίες πασχίζουν αυτήν την περίοδο να βγάλουν άκρη «με τα νέα POS και τα myDATA υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκσυγχρονίσουμε ή να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό», ενώ χιλιάδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο «να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη αν δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

«Αρκετά παζαρέψαμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!», τονίζει η ΟΒΣΑ. «Πρέπει να επιλέξουμε τον δρόμο της μαζικής και ανυποχώρητης συλλογικής πάλης. Ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες, χέρι χέρι με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στον κοινό αντίπαλο, μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας για μια ζωή καλύτερη», υπογραμμίζει.

Στις διεκδικήσεις της περιλαμβάνονται το αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, η κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών, όπως και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης, η άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Επίσης, να καταργηθούν η τραπεζική προμήθεια στις ψηφιακές συναλλαγές, ο ΕΦΚ στην Ενέργεια, να γίνει μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια Ενέργειας κ.ά.

Να δοθεί 6μηνη παράταση για τη διασύνδεση των POS

«Την Τετάρτη 17 Απρίλη ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους»: Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών, μπροστά στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τόσο τα εργατικά συνδικάτα, με πανεργατική απεργία, όσο και οι φορείς των επαγγελματιών. Καλεί τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών να βγουν στον δρόμο, προτάσσοντας τα αιτήματα να δοθεί εξάμηνη παράταξη για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, αλλά και να αποσυρθεί το φορολογικό έκτρωμα «των τεκμηρίων και της φοροληστείας».

Με την προθεσμία για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές να έχει εκπνεύσει, χιλιάδες παραγωγοί και επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές «δεν μπορούν να βγάλουν άκρη ανάμεσα στην ΑΑΔΕ, στις τράπεζες που προμηθεύουν POS και στους τεχνικούς που δεν προλαβαίνουν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν», σημειώνει η Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ