Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οργιο συλλήψεων κατά του ΚΚ Τουρκίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει σε 248 συλλήψεις μελών και στελεχών του ΚΚ Τουρκίας μέσα σε 10 μέρες, σε μια προφανή προσπάθεια να «σπάσει» τις προσπάθειές τους να προετοιμάσουν, με αφισοκολλήσεις και διάδοση ενημερωτικού υλικού, την κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς.

Οπως τονίζει ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας, η προσπάθεια των μελών του κόμματος να διανείμουν υλικό σχετικά με την απάντηση του λαού «στον ανοιχτό πόλεμο της άρχουσας τάξης ενάντια στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους», ανησύχησε την αστυνομία, που απάντησε με μαζικές συλλήψεις.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα μέλη του ΚΚ Τουρκίας απελευθερώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, πάντως αρκετοί αντιμετωπίζουν ποινές ανάμεσα σε 8 και 14 μήνες αφού παραπέμφθηκαν σε δίκη. Ωστόσο, οι συλλήψεις και οι απειλές δε σταμάτησαν τη συνέχιση της καμπάνιας προπαγάνδισης της κινητοποίησης, με εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες και διανομή προπαγανδιστικών φυλλαδίων.

Παραδοσιακά η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Τουρκία γίνεται στην πλατεία Ταξίμ, όπου στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο στρατός και η αστυνομία είχαν πνίξει στο αίμα τις εργατικές κινητοποιήσεις...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ