Σάββατο 10 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν την Πέμπτη οι μεταλλεργάτες στη Ζώνη

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Φλεβάρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ενώ η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας έχει ήδη αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Με ώθηση από την επιτυχημένη μάχη που δόθηκε σε δύο μεγάλα εργοστάσια του κλάδου (ΕΜΕΚ και «Δημητρίου Κατασκευαστική»), όπου η εργοδοσία υπέγραψε επιχειρησιακές ΣΣΕ με αυξήσεις και άλλα μέτρα, το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν την απεργία. «Είναι μεγάλη η συμβολή των συναδέλφων στα δύο αυτά εργοστάσια στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει το Συνδικάτο μας να ανοίξει το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, ως τη μόνη απάντηση στην ακρίβεια και στην αδιαλλαξία του ΣΕΒ να μην υπογράφει κλαδική ΣΣΕ. Μια αδιαλλαξία που στηρίζεται βέβαια στην πλάτη που τους βάζουν οι συνδικαλιστές του προεδρείου της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που αρνούνται να οργανώσουν κάθε είδους κινητοποίηση σε κατεύθυνση διεκδίκησης», υπογραμμίζει.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αγώνα, το Συνδικάτο καλεί το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως πού δουλεύουν, «να συνταχθούν στο πλευρό μας, ισχυροποιώντας τη συνολική προσπάθεια και δίνοντας δύναμη στη δύναμή τους!».

Το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων είναι το εξής: Αύξηση 12% στα μεικτά ημερομίσθια σε όλες τις ειδικότητες. Διπλασιασμός των ημερών αποζημίωσης από την επιχείρηση για την άδεια λόγω εργατικού «ατυχήματος», από 25 σε 50 μέρες. Υποχρεωτικός εφοδιασμός ανά επιχείρηση ενός αυτόματου απινιδωτή, και υποχρεωτική ύπαρξή του στο πλοίο και γενικότερα στον χώρο όπου εκτελούνται εργασίες. Καθιέρωση ρητά της πόστας ανά ειδικότητα, με έναν τεχνίτη και τον βοηθό του. Υποχρεωτικό διάλειμμα 15 λεπτών ανά ώρα σε αμμοβολή, ικριώματα και στον καθαρισμό μοτέρ, ηλεκτρομηχανών με electroclean. Ενταξη των ειδικοτήτων υπαλλήλων γραφείου και λοιπού προσωπικού, των επιχειρήσεων του κλάδου στη ΣΣΕ, στην κατηγορία του ανειδίκευτου εργαζόμενου. Αποζημίωση 100% επί των αποδοχών για εκτός έδρας εργασίες (από 25%). Χορήγηση ΜΑΠ ειδικά για τις εργασίες κοπής, διαμόρφωσης, μονταρίσματος σε αλουμίνιο, καθώς και αντίστοιχη εγκατάσταση εξαερισμού του χώρου και περισυλλογής των ρινισμάτων με βάση τα σύγχρονα μέσα προστασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινή μαζική δράση στα εργοτάξια και στα γιαπιά για την επιτυχία της μάχης(2024-01-24 00:00:00.0)
Στη μάχη της προετοιμασίας τα συνδικάτα και η Ομοσπονδία(2024-01-10 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης(2017-03-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με απεργία τη μάχη για κλαδική ΣΣΕ(2017-02-23 00:00:00.0)
Υπογράφουν διμερείς συμβάσεις(1996-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ