Σάββατο 10 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Η μαζική απεργία «γονάτισε» μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Σε σύσκεψη την Κυριακή 11 Φλεβάρη καλεί το ΣΕΤΗΠ για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα

Από την απεργιακή συγκέντρωση έξω από την «Teleperformance»
Από την απεργιακή συγκέντρωση έξω από την «Teleperformance»
Με ποσοστά απεργίας την περασμένη Πέμπτη, 8 Φλεβάρη, που σε ορισμένα τμήματα έφθασαν το 100% και τις γραμμές να κλείνουν, οι απεργοί εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα των 4 μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου στην Ελλάδα («Teleperformance», «Webhelp», TTEC και «Foundever») έδειξαν στην πράξη ότι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας μπορεί να γονατίσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτούς, τους χιλιάδες απεργούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας χαιρετίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 11 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 4 μ.μ., για να συζητήσουν ανοιχτά και δημοκρατικά και να προτείνουν τα επόμενα βήματά τους.

Το ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που συναντήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της απεργίας, «που όλο αυτό το διάστημα ήταν απομονωμένοι και μόνοι στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους» λόγω τηλεργασίας. Ενώ, αναφερόμενο στην κεντρική διαδήλωση που έγινε μπροστά στη Βουλή, μετά τις πρωινές απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τα κτίρια των εταιρειών, τονίζει ότι ήταν «πολύ ζωντανή, έκανε ευρέως γνωστά τα αιτήματά μας και έδειξε την αποφασιστικότητά μας.

Οι απεργοί συμμετείχαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Οι απεργοί συμμετείχαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Φτάνει πια! Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς και ικανοποίηση των βιοτικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων τώρα! Απαιτούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, απαιτούμε την άμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας "ειδικού σκοπού"».

Την επιτυχία της απεργίας δείχνει η μεγάλη συμμετοχή καθώς σε πολλά τμήματα, ειδικά της «Teleperformance» και της «Webhelp», οι απεργοί ήταν η πλειοψηφία! Σε ορισμένα τμήματα πάνω από το 80% συμμετείχε στην απεργία, ορισμένα γλωσσικά τμήματα σταμάτησαν να εργάζονται 100%, ειδικά τα γαλλικά, τα πολωνικά, τα πορτογαλικά. Στο κτίριο των Χανίων η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν 95%. Οι γραμμές έκλεισαν σε πολλά έργα, σε ορισμένα τμήματα οι τελευταίοι εναπομείναντες supervisors αναγκάστηκαν να αναλάβουν τις κλήσεις, τα διευθυντικά στελέχη καλούσαν εργαζόμενους που ήταν σε αναρρωτική άδεια για να συνδεθούν... Μάλιστα, τη μέρα της απεργίας δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου έκαναν αίτηση εγγραφής στο ΣΕΤΗΠ, ενισχύοντας τη συσπείρωση στο συνδικάτο τους.

Για την επιτυχία αυτή τονίζει πως πρόκειται για «ιστορική μέρα για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα», που δείχνει ένα πράγμα: «Οι πολυεθνικοί κολοσσοί, που μας αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και αντικαταστάσιμα "έξοδα", μπορούν να γονατίσουν όταν αντιμετωπίσουν το ενωτικό και ταξικό μέτωπο των αποφασισμένων εργαζομένων». Σε άλλο σημείο προσθέτει πως η ενωτική ατμόσφαιρα στην απεργία «δείχνει ότι αυτή η μέρα ήταν ο πρώτος γύρος του αγώνα μας και ότι μόλις τώρα ξεκινάμε το κίνημά μας.Δεν θα κάνουμε πίσω!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ