Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Της φτώχειας την οργή... » κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!

Μεγάλη συγκέντρωση στις 5 Φλεβάρη στο Σπόρτινγκ, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτινγκ (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Ελευθέριος») με θέμα «"Της φτώχειας την οργή..." κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

Στο κάλεσμά τους οι Οργανώσεις σημειώνουν:

«"Της φτώχειας την οργή..." κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!

Γιατί δεν πάει άλλο τα πάντα να αυξάνονται εκτός από τους μισθούς μας, και μέχρι τις 20 του μήνα στην τσέπη να έχουμε μόνο την ταυτότητα.

Γιατί δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα διάφορα "pass" και τα καλάθια "καπαμά" της κυβέρνησης, που θέλουν να μας συνηθίσουν να ζούμε με επιδόματα, και να μας "αρμέγουν" με την κρατική φοροληστεία... Την ίδια ώρα που οι 500 μεγαλύτεροι όμιλοι στην Ελλάδα είχαν κέρδη 25,1 δισ. μόνο για το 2023, κάνοντας ρεκόρ δεκαετίας, από τον αρπαγμένο πλούτο της δικής μας δουλειάς.

Γιατί θέλουμε να γυρνάμε από το μεροκάματο σώοι και αβλαβείς στις οικογένειές μας και όχι τα ρεκόρ των κερδών να φέρνουν και ρεκόρ στα εργοδοτικά εγκλήματα, με τα στοιχεία να αναφέρουν πάνω από 160 νεκρούς στους χώρους δουλειάς μέσα στο 2023.

Γιατί έχουμε πείρα και ξέρουμε ότι την ώρα που θερίζουν οι ιώσεις και η COVID, τα νοσοκομεία καταρρέουν - παρά την υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού - και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παραμένει σχεδόν ανύπαρκτη... Ο "ορατός εχθρός" είναι η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου για τον λαό και η μετατροπή τους σε θησαυροφυλάκιο για τους ιδιωτικούς ομίλους στην Υγεία.

Γιατί έχουμε "στο νου μας το παιδί", απέναντι στην "κανονικότητα" που θέλουν να επιβάλουν... Οι γονείς να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών μας, και την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρνει νόμους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την Επαγγελματική Εκπαίδευση που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, μεγαλώνει τους ταξικούς φραγμούς και θεσπίζει την ...ελάχιστη βάση πληρωμής.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο από την έλλειψη κρίσιμων υποδομών και προσωπικού στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες για πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές... Ολα αυτά θεωρούνται κόστος τη στιγμή που τα τελευταία 8 χρόνια έχουν δαπανηθεί πάνω από 47 δισ. για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και τη μετατρέπουν σε ορμητήριο σφαγής άλλων λαών και στόχο αντιποίνων.

Δεν ρισκάρουμε άλλο τις ζωές μας για τα κέρδη τους!

Οι προτάσεις της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων για την ακρίβεια και το λαϊκό εισόδημα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Εχουν κοινό παρονομαστή να πληρώσει ο λαός για να θωρακίζονται τα κέρδη των λίγων. Το "φάρμακο" που προτείνουν, παρά τις όποιες διαφορές μεταξύ τους, είναι να πληρώνουν οι φτωχοί τους φτωχότερους και να μένουν αλώβητα τα δισεκατομμύρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Κρύβουν τις πραγματικές αιτίες για την ανέχεια που μεγαλώνει και για όσους εργάζονται: Τους χαμηλούς μισθούς, την τεράστια φοροληστεία, την "απελευθερωμένη" και πανάκριβη "πράσινη" Ενέργεια, τα αμύθητα κέρδη των εφοπλιστών, των επιχειρήσεων τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα διεθνή καρτέλ. Γι' αυτό η ΝΔ διαφημίζει τους "αναπτυξιακούς" στόχους και τα "πλεονάσματα", ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά περηφανεύονται για τα "μαξιλάρια" που παρέδωσαν στη ΝΔ.

Το σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" που βροντοφωνάξαμε εκατοντάδες χιλιάδες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, είναι το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, τη νεολαία.

Εχουμε επιλογή και την κάνουμε: Με τις ζωές μας! Στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης για τις ανάγκες μας!

Τον δρόμο που βαδίσαμε με πολλούς μαζί στις καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, στις γειτονιές, και που βαδίζουμε και τώρα για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη. Τον δρόμο που επιβεβαιώνει ότι όταν ο εργαζόμενος λαός σηκώνει το ανάστημά του, έχει τη δύναμη να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρει ανάσες ανακούφισης, να ανοίξει τον δρόμο για την αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό ένοχο και αντίπαλο, το εκμεταλλευτικό σύστημα και το εχθρικό αντιλαϊκό κράτος που το υπηρετεί, την εγκληματική πολιτική που μοναδικό κριτήριο έχει την κερδοφορία των ομίλων.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον μεγάλο αυτό αγώνα!

Για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, με τη μαζική οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων και των λαϊκών οργανώσεων, για να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Για να δυναμώσει η σύγκρουση με το διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα.

Γιατί η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του. Για να εξασφαλιστούν για όλους τους εργαζόμενους αξιοπρεπές εισόδημα, δουλειά, σταθερότητα στη ζωή και την καθημερινότητά τους, ανάπτυξη με κριτήριο την εξασφάλιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η λύση βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, με την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ