Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Αυξήσεις - «φωτιά» στα δημοτικά τέλη με το «καλημέρα»

«Ποδαρικό» με τεράστιες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη επιφυλάσσει η νέα δημοτική αρχή του δήμου Καβάλας, στην κατεύθυνση εφαρμογής της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που «στραγγίζει» μέσω της φοροληστείας το λαϊκό εισόδημα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου προτείνει αυξήσεις που κυμαίνονται από 60% έως και περισσότερο από 100%, καλώντας τον λαό της Καβάλας να πληρώσει σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον το 2024. Μάλιστα, την ίδια ώρα, η στοιχειώδης επιβάρυνση των τραπεζών με τα τέλη των ΑΤΜ καταργείται για το 2024 (!), ενώ για μία ακόμη φορά προβλέπεται μειωμένος κατά 40% ο συντελεστής επιβάρυνσης μεγάλων στεγασμένων χώρων, που ξεπερνούν τα 6.000 τ.μ.

«Περίοδος εκπτώσεων δηλαδή μόνο για τις μεγάλες ιδιοκτησίες!», σχολιάζει χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή, «πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών και μάλιστα την ώρα που ο πληθωρισμός τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, η φοροεπιδρομή και οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες οδηγούν σε νέα λουκέτα».

Μάλιστα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει πως οι αυξήσεις αυτές σκόπιμα αποκρύφτηκαν στην προεκλογική περίοδο και προσθέτει: «Η συζήτηση όμως για τα οικονομικά ποτέ δεν πάει για το ποιος φταίει για τα οικονομικά αδιέξοδα του δήμου, για την ουσία δηλαδή που ο δήμος μετατρέπεται και λειτουργεί σαν επιχείρηση με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Συνεχίζοντας σ' αυτήν τη γραμμή και η διοίκηση, με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα, επιβεβαιώνει ότι δεν έχει σκοπό να διεκδικήσει τίποτα από την κεντρική διοίκηση».

Παράλληλα, σημειώνει πως «για την ίδια αυτή ουσία του ζητήματος δεν κάνουν λόγο ούτε και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που φυσικά τώρα θα καταψηφίσουν για "τα μάτια του κόσμου", αφού οι αυξήσεις θα περάσουν από την πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά τάσσονται καθαρά υπέρ της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών. Αυτά που ψελλίζουν δήθεν ως κριτική περί "κακοδιαχείρισης", "ανικανότητας", "ανοργανωσιάς" και "σπατάλης", έχουν στόχο την καλλιέργεια αυταπατών ότι είναι δυνατό να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, χωρίς να τα βάλει μια δημοτική αρχή με τα μεγάλα συμφέροντα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον λαό της Καβάλας σε συμπόρευση στον μονόδρομο του αγώνα για την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων και των Τοπικών Διοικήσεων σε δήμους και Περιφέρειες που τις εφαρμόζουν, και ξεκαθαρίζει πως θα αντιπαλέψει μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ