Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΥΓΕΙΑ
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Την Κυριακή στο Θησείο η συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία με τίτλο «ΟΧΙ στη διάλυση και στο κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης» πραγματοποιούν την Κυριακή 14 Γενάρη σωματεία και φορείς που δρουν στους συγκεκριμένους χώρους, αντιδρώντας στο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μ.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Ερμού, και τη διοργανώνουν ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ (Δαφνί), ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και ο Σύλλογος Φίλων Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής «Επιστρέφω».

Στη συναυλία συμμετέχουν οι:

Νατάσσα Μποφίλιου (κιθάρα: Γιώργος Καρδιανός), Γιώτα Νέγκα (κιθάρα: Κώστας Νικολόπουλος), Στάθης Δρογώσης, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Αποστόλης Ρίζος, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Frank Panx & Σαλταδόροι, «Κοινοί Θνητοί», Kollektiva, «Υπεραστικοί», Πολιτιστική Ομάδα «Quilombo».

Στη συγκέντρωση και συναυλία που οργανώνουν την Κυριακή 14 Γενάρη σωματεία και φορείς στον τομέα της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στα Γιάννενα

Κινητοποίηση την Κυριακή 14/1 στα Γιάννενα, στις 11 π.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποιούν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Ηπείρου και άλλες 42 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς ενάντια στη διάλυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, στο πλαίσιο μέρας πανελλαδικής δράσης.

«Απαγορεύει» τη Γενική Συνέλευση η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ!

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του διορισμένου από την κυβέρνηση προέδρου και της διοίκησης του Οργανισμού να αρνούνται τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης. «Το ΚΕΘΕΑ καταργείται από τη διοίκησή του πριν καταργηθεί από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης», σχολιάζει ο Σύλλογος, τονίζοντας ότι η Γενική Συνέλευση ζητήθηκε εγγράφως από περισσότερα από τα μισά μέλη της.

Η πρωτοφανής και προκλητική δικαιολογία της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης ήταν ότι «το σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι ανώριμο να ασκήσει τις αρμοδιότητες που του έχει ορίσει ο νόμος και έχει επιβεβαιώσει η Ολομέλεια του ΣτΕ, ως του ανώτατου αποφασιστικού οργάνου για θεραπευτικά και επιστημονικά ζητήματα και τη χάραξη της στρατηγικής του οργανισμού. Σύμφωνα με τον κ. Λιάπη (πρόεδρος), "αυτά τα 4 χρόνια δεν αποκτήσαμε την απαραίτητη ωριμότητα ώστε να μη μεταβληθεί η ΓΣ σε πεδίο αντιπαραθέσεων και έκφρασης θυμού - δυσαρέσκειας"».

Η ...ανωριμότητα που όπως φαίνεται φοβάται ο διορισμένος πρόεδρος προφανώς είναι απέναντι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με το οποίο πλήττονται ανεπανόρθωτα η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ και η επιστημονική δουλειά που γίνεται από το προσωπικό του κέντρου. «Η διορισμένη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, από την άλλη, αυτοθεσπίζεται ως ώριμη και ικανή να έχει άποψη, στηρίζοντας την κυβέρνηση που την διόρισε στην πρόθεσή της να καταργήσει τον Οργανισμό που διοικεί, παρότι πρόκειται για ζητήματα που δεν εμπίπτουν στη δική της αρμοδιότητα», απαντούν οι εργαζόμενοι.

Η ίδια διορισμένη διοίκηση αρνήθηκε επίσης την πραγματοποίηση της τελετής αποφοίτησης που παραδοσιακά πραγματοποιεί το ΚΕΘΕΑ για να τιμήσει τα μέλη του που έφτασαν στο τέλος μιας επίπονης θεραπευτικής διαδικασίας, με την αιτιολογία ότι «η τελετή θα αποτελέσει ευκαιρία να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των εξυπηρετούμενων απέναντι στην κυβερνητική πρόθεση να καταργήσει τον Οργανισμό στον οποίο θεραπεύτηκαν!».

Ετσι, μπροστά στον «κίνδυνο» να συνδεθούν οι αποφοιτήσεις του ΚΕΘΕΑ με την κυβερνητική παρέμβαση στην απεξάρτηση, «η κυβερνητική διοίκηση του ΚΕΘΕΑ απαξιώνει το έργο του Οργανισμού, την πορεία των μελών του, την οικογένειά τους, τους/τις συντρόφους τους», τονίζει ο Σύλλογος, απαιτώντας τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης και επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα στη συναυλία διαμαρτυρίας την Κυριακή στο Θησείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο(2024-01-26 00:00:00.0)
Την Κυριακή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η συναυλία ενάντια στο νομοσχέδιο της διάλυσης(2024-01-11 00:00:00.0)
Αποφυλακίστηκε ο απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ(2015-03-11 00:00:00.0)
«Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας»(2013-06-29 00:00:00.0)
Στον αέρα η θεραπεία χιλιάδων εξαρτημένων(2011-11-11 00:00:00.0)
Δύσκολη, αλλά σίγουρη, η επιστροφή(2006-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ