Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
«Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας»

Με αφορμή τα σενάρια συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους οργανισμούς, στα Κέντρα Πρόληψης και στην απεξάρτηση επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους ότι «η μόνη σωστή θέση, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, για κεντρικά σχεδιασμένη αντιναρκωτική πολιτική με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης, δεν έχει καμία σχέση με τον ενιαίο φορέα τον οποίο σχεδιάζουν να δημιουργήσουν, ο οποίος -με όποιο μανδύα κι αν του φορέσουν για να κάμψουν τις αντιδράσεις- θα αποδέχεται την ανυπαρξία της πρόληψης, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης, την επέκταση της υποκατάστασης ως κύριου μοντέλου θεραπείας (μοντέλο που εξυπηρετεί τόσο τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων, όσο και τον κοινωνικό έλεγχο στο τμήμα εκείνο της νεολαίας που έχει οδηγηθεί στην εξάρτηση), τις απολύσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων».

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους «να μην εκχωρήσουν την υπεράσπιση των συμφερόντων τους σε καμιά διοίκηση, οργανισμού ή σωματείου», να πραγματοποιήσουν «Γενικές Συνελεύσεις, δίνοντας μάχη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων σε αυτές και για τη λήψη αποφάσεων μέσα από συλλογικές διαδικασίες».

Και καταλήγουν: «Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αποφασιστικά σε κάθε σενάριο συγχώνευσης-κατάργησης των οργανισμών, μακριά από τις σειρήνες που θα καλούν σε υποταγή με τα διάφορα σενάρια στη λογική του μικρότερου κακού, τις επικίνδυνες ιδέες περί αυτο-χρηματοδότησης, τις "κόκκινες γραμμές", τις κάθε είδους διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις. Αναδεικνύουμε το πρόβλημα, τον κίνδυνο να μας καταργήσουν - συγχωνεύσουν - απολύσουν, τη διάλυση της δημόσιας απεξάρτησης. Στηριζόμαστε στους πραγματικούς μας συμμάχους τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, τους αγωνιστικούς ριζοσπαστικούς φορείς του λαϊκού κινήματος. Πρώτα απ' όλα στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στους απεξαρτημένους και στα μέλη των προγραμμάτων. Συγκροτούμε πλατιά απεργιακή επιτροπή. Αποφασίζουμε σύσκεψη σε κάθε περιοχή που υπάρχουν τμήματα του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ, με λαϊκές επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς, με τη στήριξη της απεργιακής επιτροπής, συντονισμό με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που κλείνουν, και τα ταξικά συνδικάτα και άλλους φορείς προκήρυξη στάσης εργασίας και μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας σε 2 βδομάδες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ(2019-11-14 00:00:00.0)
Πρόληψη και απεξάρτηση δεν ξεφεύγουν από την καταστροφική πολιτική της ΕΕ(2014-04-10 00:00:00.0)
Εγκληματικός σχεδιασμός που τινάζει την απεξάρτηση στον αέρα(2013-06-23 00:00:00.0)
Μέρα αγώνα για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης(2008-06-27 00:00:00.0)
Κατεύθυνση για εμπορευματοποίηση του πόνου(2005-06-26 00:00:00.0)
Επιχορήγηση 340 δραχμών το άτομο!(2001-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ