Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11585

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα και αύριο στο πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

ΣΕΛ.  24

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ να μην περάσουν οι κατασχέσεις

  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, δυστυχώς τα άλλα κόμματα δε συμφώνησαν, δεν ψήφισαν αυτή την πρόταση. Θα πρέπει εδώ και τώρα να μην υπάρξει καμία κατάσχεση, να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Κανείς μόνος του στην κρίση.
  • Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή ενάντια στις κατασχέσεις.
  • «Με το που πήρα το κατασχετήριο στο χέρι το πρώτο που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο σωματείο μου, στους συναδέλφους μου. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι», είπε στο «Ρ» ο άνεργος μεταλλεργάτης δείχνοντας το δρόμο οργάνωσης και αγώνα υπεράσπισης της ζωής των εργατών.
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών καλούν τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, για αποτροπή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

ΣΕΛ.  3

«NUTRIART» - «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» - «ΑΛΛΑΤΙΝΗ»
«Μπαλάκι» οι εργαζόμενοι για το συμφέρον του καπιταλιστή

Αυτό που εξαρχής υπήρχε σαν υποψία, χτες επιβεβαιώθηκε έμμεσα όταν εκπρόσωπος της εταιρείας παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για να δώσει απάντηση στο τι θα γίνει με τα εργοστάσια.


ΣΕΛ.  13

Αντιλαϊκά πανηγύρια

Τα πανηγύρια για τον αγωγό ΤΑΡ και την παράδοση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη SOCAR δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα. Η συμφωνία δε διασφαλίζει φυσικό αέριο σε χαμηλές τιμές για την εγχώρια αγορά, ενώ ταυτόχρονα η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ θα έχει αρνητικές συνέπειες, με επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης, επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων του κλάδου, ανάπτυξη και συντήρηση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος. Κυρίως, όμως, η συμφωνία εγκυμονεί κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στη διαπάλη μεταξύ ευρωατλαντικών και ρωσικών ενεργειακών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Η ελληνική συμμετοχή στο σχέδιο αγωγού ΤΑΡ δεν αξιοποιήθηκε διαπραγματευτικά ούτε καν για να γίνουν βήματα επίλυσης των διαφορών (στο κρίσιμο ζήτημα της ΑΟΖ στο Ιόνιο) με την Αλβανία, από την οποία επίσης διέρχεται ο αγωγός. Αποτελεί συνειδητή επιλογή που υπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ειδικότερα της προτεραιότητας υλοποίησης του νότιου ενεργειακού διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωενωσιακή αγορά. Αυτές οι εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ο λαός με τη δική του εξουσία να διασφαλίσει την αμοιβαία επωφελή διακρατική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι' αυτό απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και των υποδομών, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα αξιοποιεί τη διακρατική συνεργασία για την ανάπτυξη ενεργειακών δικτύων και την έρευνα εγχώριων κοιτασμάτων με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
Επιταχύνει το σχεδιασμό για τις απολύσεις

ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Εδιωξαν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής

ΣΕΛ.  11
Καταγγελία των μεθοδεύσεων εργατοπατερισμού

ΣΕΛ.  11
ΒΟΛΟΣ - «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Να σπάσουν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
«Πεσκέσι» στα μονοπώλια οι άνεργοι

ΣΕΛ.  6
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Υπόθεση του λαού να προστατεύσει το Σκοπευτήριο

ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Καταργούν το 5ήμερο

Το χτύπημα του 5ημέρου και την επιβολή της 6ήμερης απασχόλησης για τους νεοπρασλαμβανόμενους στον κλάδο του επισιτισμού επιχειρεί η κυβέρνηση κατά παραγγελία των εργοδοτών! Με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας και ημερομηνία 11/6 «διευκρινίζεται» ότι από τη στιγμή που η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των επισιτιστικών καταστημάτων έχει λήξει και επιπλέον έχει παρέλθει και η τρίμηνη παράταση ισχύος της «... για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί η εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία»!


ΣΕΛ.  13


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org