Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Φτάνει πια!» με την κλοπή του λαϊκού εισοδήματος

Eurokinissi

Μαχητικά συλλαλητήρια, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Εδεσσα, Βέροια, Νάουσα, Κατερίνη και Σέρρες. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, βγήκε στους δρόμους και διαδήλωσε ένα δυναμικό «φτάνει πια» το άδειασμα στις τσέπες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Στη Θεσσαλονίκη, από νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι, μαζί με τους φοιτητές και τους σπουδαστές, μαζί με φορείς του λαϊκού κινήματος, αντάμωσαν στις προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συμβολή Μητροπόλεως με Αριστοτέλους. Από εκεί συγκροτημένα πορεύτηκαν μέχρι τον χώρο της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι πρώην εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη», που παλεύουν να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου, να τους δοθούν τα 2,5 εκατ. δεδουλευμένα που κέρδισαν με την ακούραστη πάλη τους. Επίσης, οι εργαζόμενοι στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών, στις μεταφορές, στο Εμπόριο που παλεύουν για Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, στις τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, στους δήμους, στο ευρύτερο Δημόσιο. Μαζί τους και οι φοιτητές που παλεύουν ενάντια στην εμπορευματοποίηση της μόρφωσης και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εκεί και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, έμποροι και επιστήμονες.

Στη συγκέντρωση, ο Δημήτρης Μπελόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τον λαό να βροντοφωνάξει: «Φτάνει πια - ως εδώ με την πολιτική που κλέβει από την τσέπη του λαού μέσω φόρων, που κόβει κι άλλο από την Υγεία, από την Παιδεία με τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σχολεία ρημάδια, με συγχωνεύσεις, έτσι για να γυμνάζονται, όπως λέει η κυβέρνηση. Που επιτρέπει τα κοράκια των funds να ξεσπιτώνουν οικογένειες, όπως του συνταξιούχου στη Χαλκιδική, ενώ ετοιμάζονται για άλλους 56 πλειστηριασμούς μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Ετσι γεννιούνται και τα οικονομικά θαύματα και οι επενδυτικές βαθμίδες. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με συνθήματα όπως «Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών», «Προνόμια στους λίγους χαράτσια στον λαό - Δεν βγαίνουνε τα έξοδα με 500 ευρώ».

Παράλληλα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης και απαίτησαν απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ