Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ψίχουλα!

Μαζική διαδήλωση στην Αθήνα από τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 24 Νοέμβρη

Βήμα διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων στις συντάξεις και καταδίκης των διαχρονικών περικοπών, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μετέτρεψαν σε χαρτζιλίκι τις απολαβές των απόμαχων της δουλειάς, αποτέλεσε η χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγελίας του βάρβαρου εγκλήματος που είναι σε εξέλιξη από το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα.

Με συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, βγήκαν και πάλι στους δρόμους ενάντια σε όσα τους μαυρίζουν τη ζωή, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να ζούνε με αξιοπρέπεια.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διαμαντή Μαυροδόγλου, για χρόνια προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

«Είμαστε στον δρόμο γιατί έχουμε προβλήματα που μας φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Μας τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία μας...», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση που προγραμματίζεται στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στις 12 μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.


«Διαφημίζουν τις "αυξήσεις" που δήθεν μας δίνουν», σημείωσε ο συνδικαλιστής, «αλλά η ζωή μας κάθε μέρα χειροτερεύει. Δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις, την ώρα που νέα βάρη μάς φορτώνουν στις πλάτες μας, με την ακρίβεια να μας γονατίζει, ενώ συνταξιούχοι χάνουν τα σπίτια τους αφού αδυνατούν να πληρώσουν..!». «Γι' αυτό», πρόσθεσε, «δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε σταθερά στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας όσα μας έχουν άδικα αφαιρέσει και οι συνταξιούχοι τα έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα και το αίμα τους».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Ερμόλαος Λινάρδος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ο Αναγνώστης Μουμτζής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, και ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών, αναδεικνύοντας ένα προς ένα τα προβλήματα των συνταξιούχων και προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους, κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Επίσης, αντιπροσωπείες από την Πανελλήνια Ενωση Απόστρατων Πυροσβεστών και την «Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών».

Κατεβασμένα τα ρολά του υπουργείου...

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας, όπου κυριάρχησε το σύνθημα «Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει ο Παλαιστινιακός λαός για να αποκτήσει και αυτός ελεύθερη πατρίδα.

Οταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο, αμέσως, χωρίς κανέναν λόγο, κατέβηκαν τα ρολά, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κυβέρνηση απαξιοί ακόμα και να συναντήσει τους συνταξιούχους.

Μάλιστα, η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, αν και είχε με σχετική επιστολή ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, διαπίστωσε ότι κανένας από τους αρμόδιους δεν μπορούσε να την δεχτεί και την παρέπεμψαν σε κάποιους ...υπαλλήλους.

Το αίσχος αυτό κατήγγειλε ο Δήμος Κουμπούρης χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη και προσβλητική τη στάση του υπουργού» Κ. Χατζηδάκη, που βέβαια βαραίνει όλη την κυβέρνηση. «Αλλά, βέβαια, αυτοί μιλούν μόνο με τα μεγάλα συμφέροντα και τους εκπροσώπους των πολυεθνικών και δεν καταδέχονται να μιλήσουν με το πόπολο. Ομως, στις 24 Νοέμβρη, θα είμαστε χιλιάδες», συμπλήρωσε ο συνδικαλιστής και προειδοποίησε ότι οι συνταξιούχοι θα αναγκάσουν τους κυβερνώντες να ανοίξουν τις πόρτες και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ