Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
Ενισχύονται το φακέλωμα και ο περιορισμός της έκφρασης στο διαδίκτυο

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που δεν συμβιβάζεται με το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού

Τη σπουδή της κυβέρνησης να φέρει σε πιεσμένους χρόνους το νομοσχέδιο που επιχειρεί να επιβάλει γενικευμένη λογοκρισία στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, κατήγγειλε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου εισήχθη προς συζήτηση το εν λόγω απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας «Σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο».

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία γιατί αυτό εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να στοχοποιήσει και να φιμώσει κάθε φωνή που δεν συμβιβάζεται με τη φρίκη του πολέμου και το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας - πρόσθεσε - την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε ένα πογκρόμ συλλήψεων εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έγιναν για τη σφαγή στη Γάζα. Θύμα έπεσαν και ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Ξένος και η κόρη του, Αγγελική, που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ για πολλές ώρες, υποτίθεται για εξακρίβωση στοιχείων, τα οποία ήδη είχαν γνωστοποιήσει κατά τη διενέργεια του ελέγχου, επειδή είχαν αναρτημένη την παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους.

«Καταλαβαίνουμε πως διαμορφώνεται απ' τη μεριά της κυβέρνησης ένα ασφυκτικό πλαίσιο καταστολής με σκοπό να αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι το λαϊκό αίσθημα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πλήρη ευθυγράμμιση του ελληνικού κράτους με το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ», σημείωσε, καταγγέλλοντας ότι την ώρα που ποινικοποιούνται οι ενέργειες αλληλεγγύης, δεν θεωρούνται τρομοκρατική ενέργεια το χτύπημα νοσοκομείων, με νεογέννητα βρέφη που πεθαίνουν λόγω έλλειψης ρεύματος, ο σφαγιασμός δεκάδων χιλιάδων λαού.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν απέχει από αυτήν τη λογική, η οποία ενισχύεται στο πλαίσιο της ΕΕ με μια σειρά Οδηγιών ώστε να χτιστεί ένα τρομακτικό νομοθετικό οπλοστάσιο καταστολής, φακελώματος και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης, κατ' εφαρμογή της αντιδραστικής ευρωενωσιακής νομοθεσίας, στηλιτεύοντας όσους «πέφτουν απ' τα σύννεφα ή επικαλούνται κάθε φορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την προστασία δήθεν των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της ελευθερίας της έκφρασης κ.λπ.». Ακόμα και το άρθρο 187 του «τρομονόμου» που καλείται να παραπέμπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κάθε άλλο παρά ακίνδυνο είναι, καθώς έχει επικίνδυνα διευρυνθεί το αξιόποινο που μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατία, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ως αντιπολίτευση καταδίκαζε τους κινδύνους που εισάγει ο «τρομονόμος», επισήμανε. Πρόσθεσε ότι υπάρχει και η διεθνής εμπειρία που επιβεβαιώνει πως με το πρόσχημα της απειλής της τρομοκρατίας περνάνε μια σειρά από μέτρα που επεκτείνουν την καταστολή και περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Υπογράμμισε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επίσης ενισχύεται η λογοκρισία στο διαδίκτυο κι έφερε ως παράδειγμα το μπλοκάρισμα της εφημερίδας της ΚΝΕ, του «Οδηγητή» στο Twitter επειδή είχε ανάρτηση στην οποία εξέφραζε την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό.

Η Μαρία Κομνηνάκα χαρακτήρισε πολύ προβληματικό το γεγονός ότι ήταν ελάχιστοι οι εκπρόσωποι φορέων που τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ομως, ακόμα κι αυτοί οι λίγοι τόνισαν τον κίνδυνο να αξιοποιείται η έννοια - λάστιχο της τρομοκρατίας για τη γενίκευση της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου του υπ. Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ