Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΟΕΝΓΕ
Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα!

Κινητοποίηση χτες στον «Ευαγγελισμό» και σήμερα στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Τους βομβαρδισμούς των νοσοκομείων στη Γάζα και τη βαρβαρότητα του κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ σε βάρος ασθενών, βρεφών αλλά και υγειονομικών καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας μας με συμβολικές παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τους γιατρούς να αναρτούν γιγαντοπανό στην πρόσοψη, με το σύνθημα: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Σήμερα, Τετάρτη, νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Στις σκηνές χάους που εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της Γάζας μετά τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ αναφέρθηκε η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι (ασθενείς, προσωπικό, εκτοπισμένοι από τις μάχες) είναι στοιβαγμένοι στο Νοσοκομείο Σίφα. Μετέφερε τις εκτιμήσεις των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και άλλων οργανώσεων, που κάνουν λόγο για «πολύ άσχημη κατάσταση», για το ότι «δεν έχουν ούτε ρεύμα ούτε νερό ούτε τρόφιμα στο νοσοκομείο», προειδοποιώντας ότι «κόσμος θα πεθάνει τις επόμενες ώρες χωρίς μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής σε λειτουργία».


«Η φωτογραφία με τα νεογέννητα μωρά που είναι τυλιγμένα με κουβέρτες, στο πάτωμα του Νοσοκομείου Αλ Σίφα, συγκλονίζουν. Κανείς δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος από τέτοιες εικόνες. Λόγω της έλλειψης καυσίμων οι θερμοκοιτίδες σταμάτησαν να λειτουργούν από το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ηδη έξι πρόωρα μωρά δεν άντεξαν και πέθαναν, ενώ 36 δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Αλλοι 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ πέθαναν λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο. Αρκετοί άλλοι ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση κινδυνεύουν να πεθάνουν "τις επόμενες δύο ημέρες", καθώς η θεραπεία δεν είναι πλέον διαθέσιμη», είπε η Δήμητρα Σταματέλου.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, όλη την ιατρική κοινότητα να πάρουν θέση, «να καταδικάσουν τις θηριωδίες των κατοχικών δυνάμεων, να απαιτήσουν και να πιέσουν μαζί μας να σταματήσει ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση και μεταφορά των ασθενών και του προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ