Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Να μείνει ζωντανή η ελπίδα

Ανακοίνωση της ΠΟΔΝ για την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Η Συντονιστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα:

«Με μεγάλη προσοχή έχουμε παρακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις, που συνέβησαν στη Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας τις τελευταίες μέρες, όπου αντεπαναστατικές δυνάμεις προσπάθησαν παράνομα να πάρουν τη συνταγματική και νόμιμη εξουσία από τον Πρόεδρο, Ούγκο Τσάβες Φρίας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας καταδικάζει τον κακοήθη ρόλο που έπαιξε ο Τύπος της Βενεζουέλας, ο οποίος υποστηρίχτηκε από τις αστικές δεξιές δυνάμεις, που, προσφεύγοντας σε ψέματα, προσπάθησε να μπερδέψει και να παραπληροφορήσει το λαό της Βενεζουέλας και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Επιπλέον, καταδικάζουμε την επεμβατική συμπεριφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που, χρησιμοποιώντας την πρεσβεία της στο Καράκας, εσκεμμένα, υποστήριξε την απόπειρα πραξικοπήματος από τις φασιστικές δυνάμεις της ολιγαρχίας της Βενεζουέλας και ορισμένων "μορφών" του στρατού.

Για άλλη μια φορά, ο λαός της Βενεζουέλας βγήκε στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη βολιβαριανή κυβέρνηση του Προέδρου Τσάβες και απέτρεψε τις αντεπαναστατικές δυνάμεις, που προσπαθούσαν να πάρουν την εξουσία, υποστηριζόμενες από τις αστικές δεξιές δυνάμεις με την υποταγή συγκεκριμένων εθνικών μίντια.

Η ΠΟΔΝ περήφανα χαιρετά την αποκατάσταση της συνταγματικής εξουσίας στη Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και τη συνέχιση της επανάστασης, που ηγείται ο συνταγματικά εκλεγμένος Πρόεδρος, Ούγκο Τσάβες Φρίας, και εκφράζουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στην επαναστατική διαδικασία της Βενεζουέλας και ιδιαίτερα στο λαό, που είναι αναμφισβήτητα ο ηγετικός χαρακτήρας αυτής της νέας νίκης. Για μια φορά ακόμα, οι συνταγματικές τσαβικές και προοδευτικές δυνάμεις έχουν νικήσει την αστική, δεξιά, φιλοαμερικανική και φασιστική αντίδραση.

Η ΠΟΔΝ θεωρεί ότι ο λαός της Βενεζουέλας έχει στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον πλανήτη και τις αντιδραστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, πως δεν υπάρχει ελιγμός που να μπορεί να ηττήσει έναν λαό ενωμένο, πως η Βολιβαριανή Επανάσταση θα συνεχιστεί, και έτσι παραμένει και η ελπίδα εκατομμυρίων κατοίκων της Βενεζουέλας, που επαινούν αυτήν τη διαδικασία ως την πραγματική πιθανότητα για έναν καλύτερο κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη. Η νεολαία της Βενεζουέλας και ο αμετανόητος λαός είχε και θα έχει πάντα την υποστήριξη εκατομμυρίων νέων ανθρώπων όλου του κόσμου στον αγώνα αυτό, που είναι και δικός μας αγώνας.

Η Βολιβαριανή Βενεζουέλα συνεχίζει και επαγρυπνεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ