Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμώνει το απεργιακό μέτωπο, απεργία σε όλη τη Βιομηχανία

Απεργία αποφάσισε και το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο, της Αθήνας. Απεργία και σε όλο το Δημόσιο

Εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συντονίζονται στο μεγάλο απεργιακό ποτάμι της Πέμπτης, με μεγάλες κλαδικές Ομοσπονδίες από τη Βιομηχανία και τη Μεταποίηση, αλλά και επιχειρησιακά σωματεία όλων των κλάδων να δίνουν απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα και στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι τάχα οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια συμφωνούν με το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, στα οποία χθες προστέθηκε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που αποφάσισε απεργία, απεργούν και τα Εργατικά Κέντρα της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Ζώνης: Της Θήβας και της Εύβοιας.

Απεργία αποφάσισε για τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο η η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μεταλλωρύχων, Οικοδόμων, Συνδικάτων Εργαζομένων Μεταφορών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Λογιστών, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Αναλυτικά τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Λέσβου, Λευκάδας, Πάτρας, Πειραιά, Σάμου, Φωκίδας.

Επίσης, απεργιακές αποφάσεις έχουν ήδη πάρει δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ