Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλακαδόρος της κυβέρνησης η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

«Ισορροπημένο» κρίνουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα οι εργατοπατέρες

Πολύτιμο σύμμαχο στο πρόσωπο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ βρίσκει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, αφού η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής απέρριψε την πρόταση για πανελλαδική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη.

Απέρριψαν δηλαδή την απόφαση που έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, που για μια ακόμα φορά θα προχωρήσουν αποφασιστικά για την οργάνωση της απεργίας, παρά τις προσπάθειες της θλιβερής κλίκας των εργατοπατέρων να πέσει «σιωπητήριο» για το αντεργατικό νομοσχέδιο.

«Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον ρόλο της, λειτουργώντας ως κλακαδόρος της κυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής», σχολιάζει το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας ότι οι εργατοπατέρες εκτιμούν πως το νομοσχέδιο έχει ...βελτιωθεί με τις παρεμβάσεις τους στη διαβούλευση.

Και συνεχίζει:

«Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πλέον εκτιμά ως ισορροπημένο το νομοσχέδιο, που έρχεται να ρυθμίσει παρανομίες και να προστατεύσει τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε καθεστώς μαύρης εργασίας. Η εισήγηση του προέδρου για αποδοχή επί της ουσίας του νομοσχεδίου - τερατουργήματος, παρόλο που όπως παραδέχτηκε ποινικοποιεί παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, βρήκε την απόλυτη υποστήριξη της ΔΑΚΕ και του επικεφαλής της, που με αγοραίο αντικομμουνισμό διαπίστωσε με τη σειρά του ως έτερος κυβερνητικός συνδικαλιστής ότι το νομοσχέδιο έχει θετικά και αρνητικά αλλά δεν χρειάζεται απεργία».

Στον αντίποδα των παραπάνω, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έθεσαν στο σύνολό του τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, που καταργεί το 5ήμερο, το 8ωρο, επιβάλλει 13ωρη εργασία, καταργεί την κυριακάτικη αργία σε μια σειρά χώρους, ποινικοποιεί ακόμη παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Επίσης, έθεσαν τα ζητήματα διεκδίκησης μέτρων στήριξης των πληγέντων στις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία και όσων έχουν υποστεί καταστροφές από τις πυρκαγιές προηγουμένως, επισημαίνοντας ότι ο εργαζόμενος λαός και οι πληγέντες τώρα έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη τον αγώνα και τη διεκδίκηση με επίκεντρο τις ανάγκες τους και δεν μπορούν να μείνουν στα παραμύθια και τις κυβερνητικές υποσχέσεις για βελτίωση μισθών με γιαλαντζί ξεπάγωμα των τριετιών, με ψίχουλα που μοιράζονται για τις μεγάλες καταστροφές που είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής η οποία βάζει τις ανάγκες των εργαζομένων στην ψαλίδα της λογικής κόστους - οφέλους.

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τις εργασιακές σχέσεις που θα μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους για να εξασφαλίζονται τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Η απάντησή μας είναι μόνο μία: Ολοι στην απεργία στις 21 Σεπτέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, την δουλειά μας, τα δικαιώματά μας. Να πετάξουμε έξω από τα συνδικάτα τούς ανθρώπους της εργοδοσίας, για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», καταλήγει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ