Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «μπροστινός» του «μπροστινού»

«Ναι, η Ευρωπαϊκή Ενωση - και σωστά - έχει θέση ότι κάθε μορφή ολοκληρωτισμού απέχει παρασάγγας από τις αρχές και αξίες των ευρωπαϊκών ιδανικών και ιδεωδών, και έχει και μέρα που καταδικάζει κατά τον ίδιο τρόπο τον φασισμό, τον ναζισμό και τον κομμουνισμό ως προς τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα».

Οι σχετικές φράσεις ανήκουν στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θ. Πλεύρη. Ηταν η απάντησή του προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, ο οποίος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών» είχε αναδείξει πως «επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με νόμους και νομικά τερτίπια, πόσο μάλλον με νόμους που έχουν αντιδραστική λογική, γιατί ενσωματώνουν το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως τον "τρομονόμο", ή αξιοποιούν τη σκοταδιστική θεωρία των "δύο άκρων"».

Και όντως, δεν χρειάστηκαν παρά μερικές στιγμές ώστε τα όσα έλεγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ να επιβεβαιωθούν από τα λεγόμενα Πλεύρη, ο οποίος αναπαρήγαγε όλο το σάπιο κατασκεύασμα των «δύο άκρων». Αλλη μια επιβεβαίωση της υποκρισίας και του εμπαιγμού απέναντι στον λαό, των αστικών κομμάτων που καμώνονται τους «Αη Γιώργηδες» απέναντι στον φασισμό την ίδια ώρα που ζεσταίνουν το «αυγό» του φιδιού και χαϊδεύουν το μαντρόσκυλο του συστήματος, που είναι διαθέσιμο «προς πάσα χρήση» απέναντι στον λαό. Σαν να λέμε... ο «μπροστινός» του «μπροστινού» του σάπιου συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ