Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΑΤΤΙΚΗ
Τεράστια προβλήματα με 10 λεπτά βροχή!

Η Βασιλίσσης Σοφίας μετατράπηκε σε χείμαρρο, κινδύνευσαν άνθρωποι

Δρόμος ποτάμι στο Ιλιον
Δρόμος ποτάμι στο Ιλιον
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε χτες η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, με όλα τα αναγκαία μέσα και τις υποδομές για την προστασία του λαού της Αττικής, η οποία μετατράπηκε σε ...Βενετία με λίγα λεπτά βροχής! Ολόκληρες γειτονιές αποκλείστηκαν, κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, όπως η Βασιλίσσης Σοφίας, έγιναν επικίνδυνοι χείμαρροι, σταθμοί του Μετρό αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, πεζοί και οδηγοί κινδύνευσαν.

Και όλα αυτά όχι με τα ...«mega - φαινόμενα» που χρησιμοποιεί ως άλλοθι η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και στη Φθιώτιδα, αλλά με μικρά διαστήματα βροχής, που ήταν όμως αρκετά για να παραλύσουν και να πνίξουν την «πόλη - τουριστικό πρότυπο», επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι με ευθύνη κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης, σ' αυτή χωράνε τα αναπτυξιακά οράματα του κεφαλαίου, όχι όμως οι ανάγκες του λαού.

Κατά τη χθεσινή νεροποντή έκλεισε για αρκετή ώρα η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της με την Πέτρου Ράλλη αλλά και στο ύψος της οδού Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Για τον ίδιο λόγο η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της οδού Πρ. Ηλία στη Γλυφάδα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στη Β. Σοφίας κινδύνευσαν άνθρωποι
Στη Β. Σοφίας κινδύνευσαν άνθρωποι
Κλειστός ήταν ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός», καθώς και οι δύο είσοδοί του δεν λειτουργούσαν, εξαιτίας των νερών που είχαν εισρεύσει σε αυτόν. Κόσμος παρέμενε εγκλωβισμένος στα πλημμυρισμένα πεζοδρόμια της εισόδου του σταθμού, καθώς κατέβαιναν μεγάλες ποσότητες νερού σαν ορμητικός χείμαρρος, ενώ κινδύνευσαν άνθρωποι να παρασυρθούν, άκουσον - άκουσον, στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, τη Βασιλίσσης Σοφίας. Προβλήματα υπήρξαν και στο Μοναστηράκι.

Ποτάμια θύμιζαν κεντρικοί δρόμοι στον Πειραιά, ενώ για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Παλιάς Κοκκινιάς είδαν με την πρώτη βροχή τα νερά να φουσκώνουν απειλητικά, σε μια περιοχή όπου το προηγούμενο διάστημα δήμος και Περιφέρεια «διαφήμιζαν» αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, που όμως αποδείχθηκαν αποσπασματικές και ανεπαρκείς να συγκρατήσουν τα νερά. Διακοπές κυκλοφορίας σημειώθηκαν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Πειραιώς, στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα και στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με δυσκολία κατάφεραν χτες να φτάσουν στα αμφιθέατρα για την εξεταστική. Εγκλωβισμένοι για περισσότερες από δύο ώρες μέσα σε κοντέινερ παρέμειναν και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας στον Αγιο Κοσμά, από τα λασπόνερα που κύκλωσαν τον χώρο. Ανάλογα προβλήματα προκλήθηκαν και από την απογευματινή νεροποντή.

«Λίμνη» το Μενίδι

Την γνώριμη κατάσταση της «λίμνης» βίωσαν οι κάτοικοι στο κέντρο του Μενιδίου. Οπως σημείωσε ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή διαφημίζει αντιπλημμυρικά έργα και σε 10 λεπτά οι κεντρικοί δρόμοι του Μενιδίου μετατράπηκαν πάλι σε ποτάμια. Είναι πραγματικά ντροπή και πρέπει να το πληρώσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, κυβέρνηση και διοικήσεις σε Περιφέρεια και δήμο. Για άλλη μια φόρα στον δήμο Αχαρνών, με την πρώτη μπόρα γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μετά τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα και σε οικιστικές περιοχές του δήμου μας, ήρθε η ώρα των πλημμυρών. Για ακόμα μια φόρα επαγγελματίες της πόλης μας προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από τις επιχειρήσεις τους, με αυτοσχέδιους μηχανισμούς, ώστε να μην πλημμυρίσουν.

Τα όποια έργα γίνονται όμως είναι αποσπασματικά, δεν λύνουν το πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει συνολική διευθέτησή τους από τον ορεινό όγκο έως τη θάλασσα. Τα έργα αυτά, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών, θεωρούνται "μη επιλέξιμα", αφού δεν έχουν κέρδος για το κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2021 μέχρι σήμερα δεν έχει καθαριστεί κανένα ρέμα στην Ανατολική Αττική. Τα κάρβουνα και τα λασπόνερα που γεννά η πολιτική τους, ο λαός να τους τα επιστρέψει με την ψήφο του και τη δράση του».

Πλημμύρισαν επίσης περιοχές του Ασπρόπυργου, η περιοχή Τρύπα της Αλεπούς, και της Ελευσίνας, στο «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής. Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Τσοκάνη, βουλευτή Δυτικής Αττικής του Κόμματος, απαιτώντας έστω και τώρα να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές (Περιφέρεια και δήμους).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπουρίνι στο Βόλο(2016-07-08 00:00:00.0)
«Μη δίνετε συγχωροχάρτι στην πολιτική που σας πνίγει»(2007-05-26 00:00:00.0)
Τριήμερος εφιάλτης πλημμύρας(2006-09-29 00:00:00.0)
Κάθε βροχή και πλημμύρα!(2005-12-30 00:00:00.0)
Οπως πάντα: δρόμοι ποτάμια(2000-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ