Τρίτη 22 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
«Φωτιά στα μπατζάκια τους» η πολυδιαφημισμένη «αναβάθμιση»

Η πολυδιαφημισμένη «αναβάθμιση» της Αλεξανδρούπολης και του Εβρου γενικότερα στον ευρωατλαντικό καταμερισμό φαίνεται ότι έχει βάλει «φωτιά στα μπατζάκια» της κυβέρνησης, που αλλιώς τα παρουσιάζει στον λαό, με τα παραμύθια περί «ασφάλειας και σταθερότητας», και άλλα τρέχει να μαζέψει από πίσω.

Διόλου τυχαία, από κύκλους του ΓΕΕΘΑ έγινε χθες το απόγευμα γνωστό ότι με αφορμή τις πυρκαγιές υπάρχει «τεράστια κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων», με τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να μεταβαίνει το βράδυ στον Εβρο, ενώ ταυτόχρονα «έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την παρέβριο και ιδιαίτερα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή».

Επιπλέον, «αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή, με τη συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Εβρο. Επίσης, έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά».

Από σήμερα το πρωί, μάλιστα, προγραμματίζεται 2 λόχοι της Ε' Μοίρας Καταδρομών να αναλάβουν «αποστολή επιτήρησης» με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των νομών Εβρου και Ροδόπης.

Τέλος, το UAV HERON θα εκτελέσει πτήσεις επιτήρησης άνωθεν του νομού Εβρου, μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και «όλες τις απαραίτητες πληροφορίες» στα αρμόδια στελέχη. «Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε μέτρα αυτασφάλισης των στρατοπέδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο επαύξησης των μέτρων ασφαλείας», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ