Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΡΟΔΟΣ
Οργανώνονται και διεκδικούν πυρόπληκτοι, κάτοικοι και εργαζόμενοι

Με μεγάλη διαδήλωση απαίτησαν μέτρα στήριξης και αποκατάστασης

Από την κινητοποίηση κατοίκων και πυρόπληκτων στη Ρόδο
Από την κινητοποίηση κατοίκων και πυρόπληκτων στη Ρόδο
Μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χιλιάδες Ροδίτες την περασμένη Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πυρκαγιά που κατάκαιγε για 11 μέρες το νησί, αφήνοντας τεράστιες καταστροφές.

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας, οικογενειών, που σε συνέχεια της μεγάλης μάχης που έδωσαν, παρατώντας ακόμα και τις δουλειές τους, για την κατάσβεση της φωτιάς και την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας, αφήνει ήδη «υπόσχεση» για ένταση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν συνθήματα που στοχεύουν στην επιχειρηματική δράση, η οποία αποτελεί τον πραγματικό «εμπρηστή» του φυσικού περιβάλλοντος, όπως «Τα δάση της Ρόδου ανήκουν στον λαό, δεν είναι για μπίζνες και πάρκο αιολικό» και «Τις φωτιές τις έσβησαν οι εθελοντές, κράτος και κυβέρνηση οι μόνοι εμπρηστές».

Τη μεγάλη αυτή λαϊκή κινητοποίηση χαιρετίζει η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και τον λαό του νησιού να οργανωθούν στα σωματεία, στους συλλόγους, να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Πυρόπληκτων, για να προβάλλουν τα δίκαια αιτήματά τους, μέχρι να δικαιωθούν. «Σε αυτόν τον αγώνα η ΚΟ Ρόδου του ΚΚΕ θα είναι παρούσα!», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος και τονίζει:

«Τη φωτιά την έσβησε ο λαός της Ρόδου. Τώρα, που είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα, είναι ανάγκη να δυναμώσει η φωνή της οργάνωσης και της διεκδίκησης για να μπουν στην ημερήσια διάταξη:

-- Αποζημίωση όσων από τα λαϊκά στρώματα έχουν υποστεί ζημιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εξασφάλιση εισοδήματος και στήριξης σε εργαζόμενους και επαγγελματίες που έχουν πληγεί. Αντιπλημμυρικά έργα εδώ και τώρα για να μην πνιγούν τα χωριά με τις πρώτες βροχές. Να προστατευτεί ό,τι έχει απομείνει από τα δάση με αντιπυρικές ζώνες και έργα, όπως και έργα προστασίας χωριών, οικισμών, καθώς είμαστε ακόμη στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

-- Καμία αλλαγή χρήσης της γης στα καμένα, ούτε ανεμογεννήτριες ούτε ξενοδοχεία ούτε καμιά άλλη μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι δασικές εκτάσεις να παραμείνουν δασικές. Πλήρης στελέχωση Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας, με προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ