Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Εορδαίας

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ, όπου παρουσιάστηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Εορδαίας, Πέτρος Ταταρίδης, και οι πρώτοι 40 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Εορδαίας, Αντωνία Χόλμπα, η οποία αναφέρθηκε στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα τελευταία 4 χρόνια, όπου ανταποκρίθηκε στην ευθύνη που ανέλαβε να αποτελεί την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στον δήμο. Μια δράση που κατάφερε νίκες υπέρ των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων, όπως η σίτιση των παιδιών των παιδικών σταθμών που είχε διακοπεί, η σύνδεση με την τηλεθέρμανση των εργατικών κατοικιών και του οικισμού Καρδιάς.

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νώντας Στολτίδης, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της Περιφερειακής Διοίκησης ως τμήματος του αστικού κράτους.

Επισήμανε την ταύτιση όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και των «ανεξάρτητων» και «πολυσυλλεκτικών» συνδυασμών όσον αφορά την υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου για την Τοπική Διοίκηση. Μια ταύτιση που αποδεικνύεται σε όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού: Την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση», την απολιγνιτοποίηση, την προώθηση των σχεδιασμών για το «νέο ΕΣΥ», το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων στην Τοπική Διοίκηση, την πολιτική της ΕΕ που ξεκληρίζει τους αγρότες κ.ά. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει σε εκτόξευση της ανεργίας, της ενεργειακής φτώχειας, στην αδυναμία πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας, στον Πολιτισμό.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Πέτρο Ταταρίδη, ο οποίος παρουσίασε τις ευθύνες της κατά τ' άλλα «ανεξάρτητης» δημοτικής αρχής για την προώθηση των σχεδιασμών για την «πράσινη μετάβαση» στην περιοχή. Ανέδειξε την υποκριτική στάση της δημοτικής αρχής, από τη μία, να εμφανίζεται ως πολέμιος της απολιγνιτοποίησης και, από την άλλη, να προωθεί όλο τον σχεδιασμό του κεφαλαίου με επιτροπές για προτάσεις για το πώς θα προχωρήσει καλύτερα κ.ά.

Παρουσίασε την υλοποίηση του αντιλαϊκού προγράμματος του δήμου Εορδαίας (υλοποίηση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, φορομπηξία, συρρίκνωση παιδικών σταθμών, εγκατάλειψη τοπικών κοινοτήτων κ.ά.) με εμβληματική την παραχώρηση της ΑΕΒΑΛ για άσκηση του στρατού στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων.

Επίσης, αναδείχτηκε ο ρόλος της αντιπολίτευσης που στήριξε «μαχητικά» την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής από τη δημοτική αρχή, με τελευταία εξέλιξη τη συγχώνευση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ με αυτήν του δημάρχου.

Οπως τόνισε, στον αντίποδα οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού ενάντια στην «πράσινη μετάβαση» και την απολιγνιτοποίηση, στους αγώνες των υγειονομικών, για το δικαίωμα φθηνής θέρμανσης για τον λαό, στους αγώνες των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων για προστασία του εισοδήματός τους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ