Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι για δήμο και Περιφέρεια από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος
Ο Αποστόλης Ριζόπουλος
Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Βόλου και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων.

Στην εκδήλωση, την κεντρική ομιλία έκανε ο Αποστόλης Ριζόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, ενώ μίλησαν ακόμα ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Βασίλης Ντακούμης, δρ. Κοινωνιολόγος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και ο Θανάσης Βογιατζής, δημοσιογράφος, ιστορικός, συγγραφέας, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούν τη μοναδική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι «οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι οι μόνοι που ασκούν αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή Βόλου, σημειώνοντας ότι«χαρατσώνει τους δημότες με 20 εκατ. ευρώ, με τα λεγόμενα ίδια έσοδα του Προϋπολογισμού του δήμου, δηλαδή τα υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη που είναι διπλή, άδικη και επιπλέον φορολογία, εις βάρος των λαϊκών οικογενειών, στήριξε την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ δίνοντας μάχη για την υποστήριξή της, ενώ προχώρησε πολύ γρήγορα στη δημιουργία ΜΕΑ, επένδυση 42 εκατ. ευρώ, για παραγωγή SRF/RDF, υλοποιώντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της ΕΕ για τη λεγόμενη ανάκτηση ενέργειας από τα σκουπίδια στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας, στήριξε την προωθούμενη επένδυση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που εκτός από επικίνδυνο, εμπλέκει περισσότερο στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς την περιοχή μας, παραχώρησε την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στον όμιλο Μυτιληναίου (led) για 12 χρόνια, έναντι 18 εκατ. ευρώ με άμεση παραχώρηση των ανταποδοτικών τελών, ικανοποίησε, μέχρι "τελευταίας δεκάρας", τις ληστρικές απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ, αποδεικνύοντας τον προσανατολισμό της στη σκανδαλώδη στήριξη των απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολαβικών εταιρειών, έχει παραχωρήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία σε ιδιώτες, όπως ξενοδοχεία και αθλητικούς χώρους (τένις στη Ν.Ι., "Πανθεσσαλικό"), παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρεία το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης διπλασιάζοντας το κόστος, συντηρεί δίδακτρα και τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στο ΔΙΕΚ, στηρίζει τη μετατροπή της περιοχής μας (λιμάνι, Γεωργούλα, Στεφανοβίκειο) σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση, υλοποιώντας την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που έβαλε την υπογραφή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επεκτείνει η ΝΔ».

Ελάχιστα έργα για τις λαϊκές ανάγκες


Ο Τάσος Τσιαπλές τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Αγοραστός, που αυτοπροβάλλεται ως περιφερειάρχης των "έργων", κρύβει ότι η πλειοψηφία όσων έκανε (μεταφορές, υποδομές για τουρισμό, ΑΠΕ, κ.λπ.) εξυπηρετούν κυρίως τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Ελάχιστες είναι οι παρεμβάσεις της, κυρίως αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες και όχι ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ουσιαστική χρηματοδότηση και έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, από πλημμυρικά φαινόμενα της Θεσσαλίας γενικότερα και ειδικότερα του Ν. Μαγνησίας, που χτυπήθηκε αρκετές φορές από πλημμύρες, τόσο μέσα στην πόλη του Βόλου, όσο και στον Αλμυρό, στα χωριά του δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και στα νησιά της Σκοπέλου και της Σκιάθου. Δεν έκανε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολύπαθου φράγματος "Παναγιώτικο", στη λιμνοδεξαμενή "Ξεριά" Αλμυρού, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο αγωγός μεταφοράς νερού και του δικτύου άρδευσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, όπως και η κατασκευή των συνοδών φρεατίων αντιπληγματικής βαλβίδας, εξαερισμού και εκκένωσης. Η λιμνοδεξαμενή Πανόρμου Σκοπέλου, που παραλείφθηκε το 2011, δεν λειτούργησε ποτέ, γιατί έχει σοβαρά προβλήματα. Τα επίσης πολύπαθα υδραυλικά έργα κλειστού δικτύου άρδευσης ΔΔ Μακρυρράχης και Πουρίου Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα».

Ο μόνος που μπορεί να παρεμποδίσει την υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο λαός

Ο Βασίλης Ντακούμης ανέφερε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Ανεργία, φτώχεια, χαμηλό βιοτικό επίπεδο, ελλιπής παροχή υπηρεσιών Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, ναρκωτικά, ανύπαρκτα έργα υποδομής και ανάπτυξης, σκληρή καπιταλιστική επίθεση στα κυρίαρχα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, μειωμένες - ποσοτικά και ποιοτικά - δημοτικές υπηρεσίες συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο προβλημάτων με κοινές ρίζες, που καθορίζει δραματικά την καθημερινότητα του λαού ΚΑΙ στον Βόλο. Ο μόνος που μπορεί να παρεμποδίσει την υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο λαός και το κίνημά του».

Ο Θανάσης Βογιατζής αναφέρθηκε στα θέματα του Πολιτισμού, επισημαίνοντας εμφαντικά ότι «σε αυτό τον τομέα η πόλη πραγματικά πνίγεται. Ο πολιτισμός ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μία ατραξιόν η οποία έρχεται να συμπληρώσει αυτό που λέμε "τουριστικό πακέτο", με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικά πολιτιστική δημιουργία».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαγνησίας

Γερογιάννης Κωνσταντίνος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Γεωργαδάκης Θεόδωρος, αγρότης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας. Γκατζή Δροσούλα, πολιτικός μηχανικός, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ζουπανιώτης Απόστολος, δημοσιογράφος, συνταξιούχος. Ζώτης Φοίβος, φοιτητής, κινηματογραφιστής. Καναβάς Δημήτριος, μουσικός, μέλος του ΔΣ Σωματείου Μουσικών «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ». Καραγιάννης Θεόδωρος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου. Καρακώστα Μαρία, συνταξιούχος υπάλληλος ΔΕΥΑΜΒ. Καραφέρης Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος. Καρμπά Χρυσούλα, ψυχολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας. Καρυδάκη Σταυρούλα (Εύη), δημοτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Κατσιούλας Θωμάς, μαθηματικός, ιδιωτικός εκπαιδευτικός. Κουραβέλας Χρήστος, δημοτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Παπαδημητρίου Ιωάννα, συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος. Παπαπαναγιώτου Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος. Πλαγερά - Παναγιωτάκη Μαρία, καθαρίστρια, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας. Ρούση - Κωτή Αγορά (Ρίτσα), συνταξιούχος δασκάλα, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών. Ρούσσας Γεώργιος, συνταξιούχος μεταλλεργάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Στεργίου Κωνσταντίνος, συνταξιούχος μεταλλεργάτης. Τασολάμπρου Χρυσούλα, μηχανολόγος - χωροτάκτης μηχανικός, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου, μέλος διοίκησης ΕΚΒ. Τσιτσιρίκης Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας. Τσόγκας Κωνσταντίνος, αυτοαπασχολούμενος λογιστής, μέλος του ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού. Χαρμάνης Γεώργιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου.

Ακόμα οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Εκλογική Περιφέρεια Σποράδων είναι:

Γουλάς Γεώργιος, υπάλληλος δήμου Σκοπέλου. Κουρκουμπά - Δελακουβιά Κατερίνα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συγγραφέας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Συνταξιούχων Σκιάθου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ψηφοδέλτια μάχης του ΚΚΕ παρουσιάζονται σε όλη τη χώρα(2019-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-09-15 00:00:00.0)
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ(2009-09-13 00:00:00.0)
Στηρίζουν το ΚΚΕ(2007-09-14 00:00:00.0)
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ(2007-08-26 00:00:00.0)
Η Επιτροπή Αγώνα(2001-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ