Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης

Την ανάγκη ανάληψης δράσης για την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, τόνισαν χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων που συμμετείχαν σε αποστολή που επέστρεψε χτες από την Παλαιστίνη.

«Μόνο η αλληλεγγύη που πρέπει να οργανωθεί περισσότερο και οι κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να πιέσουν τον ΟΗΕ να πάρει αποφάσεις για το σταμάτημα της γενοκτονίας», επισήμανε ο Σάββας Σάββας, εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. «Αυτό που συμβαίνει, πρόσθεσε, είναι ντροπή για όλη την ανθρωπότητα. Το μόνο που κινείται είναι φαντάροι και τανκς. Οποιος άλλος κινηθεί τον ξεγυμνώνουν και τον ελέγχουν φαντάροι». Ο Λουκάς Καβακλής μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ δήλωσε πως «θα προτείνουμε στο υπουργείο Παιδείας ένα δίωρο να αφιερωθεί στην ενημέρωση των μαθητών και θεωρούμε πως πρέπει να διοργανωθούν και νέες αποστολές αλληλεγγύης». «Ενόψει του Πάσχα να ξεκινήσει ένα καραβάνι αλληλεγγύης με γιατρούς και εργαζόμενους», δήλωσε ο Γιάννης Αλμπάνης από το Δίκτυο για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Κοινή σύσκεψη μεταξύ της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Παλαιστίνη. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει κάλεσμα στα εκπαιδευτικά συνδικάτα παγκοσμίως, την ΟΥΝΕΣΚΟ και όλους τους διεθνείς μαζικούς φορείς να αναλάβουν δράση για το σταμάτημα της γενοκτονίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ