Πέμπτη 27 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ETUCE παίρνει μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία

Την αποχώρηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ από την ETUCE (Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση) ζητά, για άλλη μια φορά, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλοντας ότι η ETUCE παίρνει μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέρεται ότι:

«Στο ενημερωτικό δελτίο της ETUCE (Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση) του Μάρτη, παρουσιάζεται η επίσκεψη που έκανε αντιπροσωπεία της στην Ουκρανία στις 13 - 14 Μάρτη του 2014!

Εκεί συναντήθηκε με την ηγεσία της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών στην Ουκρανία, με τον υπουργό Παιδείας της νέας φιλοναζιστικής κυβέρνησης, με εκπροσώπους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, κ.ά. Οπως καταλαβαίνει κανείς επρόκειτο για επίσκεψη καθαρού "συνδικαλιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα"...

Σε παλιότερο ψήφισμα που κατάθεσε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και το οποίο απορρίφθηκε από τις άλλες δυνάμεις σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τονιζόταν ότι "Η ETUCE αποτελεί συνδικάτο μόνο κατ' όνομα! Η ουσία της δράσης της έγκειται στον εξωραϊσμό της ΕΕ στα μάτια των εργαζομένων".

Τώρα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα.

Η ETUCE παίρνει θέση ξεκάθαρα υπέρ της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γίνεται μακρύ χέρι της για να προωθήσει - αξιοποιώντας το ρόλο της ως εκπαιδευτικής ένωσης - τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις.

Σε αυτήν την Ενωση επιμένουν να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΠΑΣΚ). Να πληρώνουν δηλαδή οι εκπαιδευτικοί συνδρομές για να κάνει ιμπεριαλιστική διπλωματία η ETUCE!

Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπερθεματίζει της συμμετοχής σε αυτήν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (ΣΥΡΙΖΑ) είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ETUCE.

Οι εκπαιδευτικοί να βγάλουν και από αυτό το γεγονός τα συμπεράσματά τους. Οι συμμαχίες σε διεθνές επίπεδο δείχνουν το χαρακτήρα των δυνάμεων αυτών.

Είναι φανερό ότι η παραμονή των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην ETUCE μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Και είναι άμεση απαίτηση, εδώ και τώρα, να αποχωρήσουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ από την ETUCE, όπως επανειλημμένα βάζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και μόνο αυτές», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ