Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Απρίλη 2002 - αριθ. φύλλου: 8239

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Απεργία ψηφίζουν οι εργαζόμενοι
  • Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον το λόγο. Στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 11ης Απρίλη, αλλά και σ' αυτή, της 18ης, σύμφωνα με το κοινό κάλεσμα τριών παρατάξεων που μετέχουν στη ΓΣΕΕ. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων πήρε, ήδη, ανάλογη απόφαση
  • Εκτενή αποσπάσματα από την παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα, από τη συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  5   -   7

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον παλαιστινιακό λαό

Στον πλέον κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα των δραματικών εξελίξεων στην Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή, γενικότερα, αναδείχνεται η κινητοποίηση των λαών και η εντεινόμενη συνεχώς διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις εγκληματικές και απάνθρωπες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στα Κατεχόμενα και οι κυβερνήσεις του «πολιτισμένου» κόσμου «νίπτουν τας χείρας των», ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι.

Στα πλαίσια αυτά, η πραγματοποίηση της μεγάλης συναυλίας αλληλεγγύης, την Τετάρτη, 10 Απρίλη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, αναμένεται να αποτελέσει ένα σταθμό στην έκφραση της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού και της νεολαίας του. Η συναυλία διοργανώνεται από την Παλαιστινιακή Παροικία, την «Πολιτιστική Παρέμβαση», τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τις πολιτικές νεολαίες (ΚΝΕ, Ν. ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, Ν. ΣΥΝ, Ν. ΔΗΚΚΙ), την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ και δήμους της Αθήνας. Στη συναυλία, μήνυμα αλληλεγγύης θα διαβάσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι: Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Ανδρέου, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Δημήτρης Μητροπάνος, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Φάμελος, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς. Επίσης, συμμετέχουν η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», οι «Ακτιβ Μέμπερ» και οι «Μάτζικ Ντε Σπελ».


ΣΕΛ.  3,    26   -   32

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πάμε μπροστά!

«Εμπρός να κάνουμε το ΠΑΜΕ πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων όλων των εργαζομένων». Μ' αυτό το στόχο, 2.000 αντιπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, που εκπροσωπούν 480.000 εργαζόμενους, πήραν μέρος χτες στη Β` Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, τρία χρόνια από την ίδρυσή του. Σε μια κρίσιμη, για τους εργαζόμενους και για όλο το λαό περίοδο, το ΠΑΜΕ καθόρισε νέους στόχους και προσδιόρισε τα βασικά μέτωπα πάλης. Πρώτο, άμεσο καθήκον: Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Απρίλη.


ΣΕΛ.  8   -   9



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ