Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Αύριο η μεγάλη συναυλία - συλλαλητήριο

Στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος

Δημήτρης Μητροπάνος
Δημήτρης Μητροπάνος
Με το σύνθημα «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ» πραγματοποιείται αύριο στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος μουσικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Τη συναυλία συλλαλητήριο διοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία, η «Πολιτιστική Παρέμβαση», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι πολιτικές νεολαίες (ΚΝΕ, Ν. ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, Ν. ΣΥΝ, Ν. ΔΗΚΚΙ), η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και δήμοι της Αθήνας, την Τετάρτη 10 του Απρίλη. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα διαβάσει μήνυμα ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Μέχρι στιγμής στην εκδήλωση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

1. ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, 2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, 3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, 4. ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, 5. ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, 6. ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ, 7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, 8. ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, 9. ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ, 10. ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, 11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ, 12. ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, 13. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, 14. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, 15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 16. ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, 17. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ, 18. ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, 19. ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ, 20. ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ, 21. ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, 22. ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ.

Επίσης, συμμετέχουν τα συγκροτήματα: 1. ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» 2. «ΑΚΤΙΒ ΜΕΜΠΕΡ» 3. «ΜΑΤΖΙΚ ΝΤΕ ΣΠΕΛ» 4. «ΤΣΟΠΑΝΑ ΡΕΙΒ».

Κείμενα και ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ, θα διαβάσει ένα ποίημά του του για τον Γιάσερ Αραφάτ.

Σήμερα οι διοργανωτές παραχωρούν Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στη 1.00 μ.μ.

Μιλώντας στο «Ρ», ορισμένοι από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εκδήλωση σημείωσαν:

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Ο "μεγάλος αδελφός" με τα "αδέρφια" του, για άλλη μια φορά ξεριζώνουν, σκοτώνουν με το "αποφασίζουμε, διατάσσουμε, σκοτώνουμε". Καλούμε όλους τους πολίτες να αφυπνιστούν και να γίνουν ενεργοί. Η μόνη αντιπαράθεση στα σχέδια των αληθινών τρομοκρατών είναι οι εξεγέρσεις των λαών».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Λουκιανός Κηλαηδόνης: «Συμμετέχω κι εγώ στη συναυλία όπως πολλοί άλλοι καλλιτέχνες. Νομίζω όμως ότι άργησε να γίνει αυτή η ιστορία, σε σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν ξεδιπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Μακάρι να έχει αποτελέσματα αυτή η παγκόσμια πίεση για να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία. Η πίεση θα παίξει κι αυτή το ρόλο της αρκεί να γίνει κάτι όσο το δυνατόν πιο σύντομα γιατί η κατάσταση χειροτερεύει. Πιστεύω ότι η πίεση του κόσμου φέρνει αποτελέσματα».

Μίλτος Πασχαλίδης: «Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Τζορτζ Μπους είπε ότι "όλοι είμαστε Νεοϋρκέζοι". Συνεπώς τώρα, η διεθνής κοινότητα, θα πρέπει να πει επίσημα ότι "είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι". Αλλιώς καταργείται οποιαδήποτε έννοια δικαίου στις διεθνείς σχέσεις».

Νίκος Ζούδιαρης: «Η συμμετοχή μου στη συναυλία είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω. Μακάρι να μπορούσα περισσότερα. Είναι από τις περιπτώσεις που θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε. Πιστεύω ότι τώρα πρέπει να είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι, όπως το '40 ήμασταν όλοι Εβραίοι. Και θεωρώ ότι όλη αυτή η κτηνωδία που γίνεται με την ευλογία των οικονομικά ισχυρών Αμερικάνων, που με τη σειρά τους "ευλογούνται" πάλι από τους οικονομικά ισχυρούς Ισραηλινούς, πρέπει να σταματήσει. Και για να γίνει αυτό οι λαοί πρέπει να αποκτήσουν φωνή, να μάθουν να μας ακούνε. Μόνο οι λαοί μπορούν να μιλήσουν για την ειρήνη. Και η ειρήνη δεν είναι υπόθεση του αδύναμου μέχρι να γίνει ισχυρός».


Χάρις Αλεξίου
Χάρις Αλεξίου

Μαρία Φαραντούρη
Μαρία Φαραντούρη

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δήμητρα Γαλάνη - Τάνια Τσανακλίδου
Δήμητρα Γαλάνη - Τάνια Τσανακλίδου

Θάνος Μικρούτσικος
Θάνος Μικρούτσικος

Γιώργος Νταλάρας
Γιώργος Νταλάρας

Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ