Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες ξέρουν ότι η έδρα του ΚΚΕ ανήκει στον λαό

Με το τι σημαίνει κομμουνιστής βουλευτής στον νομό Ιωαννίνων ξεκινάει η Μαρία Ανδρεάδου, Γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων, αναφερόμενη στην εκλογή του Νίκου Εξαρχου, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Σημαίνει πραγματικά λαϊκή εκπροσώπηση για τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες, σημαίνει μοναδική αντιπολίτευση σε "αυτοδύναμες" κυβερνήσεις, σε "παντοδύναμους" μεγαλοεργοδότες.

Ο γιαννιώτικος λαός και η νεολαία δεν χρειάστηκε να ανοίξουν το Κανάλι της Βουλής για να δουν την αντιπολίτευση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το πώς κάνει αντιπολίτευση σε κράτος και μηχανισμούς, σε καπιταλιστές και βιομήχανους του νομού, το έχουν δει μπροστά στα μάτια τους».

Οπως μας εξηγεί, «το είδαν σε αυτούς που ύψωσαν φωνή κάτω από τις μάσκες και διεκδικούσαν όλη την περίοδο της πανδημίας μέτρα υγείας και ασφάλειας, πραγματικά δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια Υγεία για όλους, σε αυτούς που ανάγκασαν κρατικές υπηρεσίες να κάνουν ελέγχους στα μεγάλα πτηνοσφαγεία και άλλους χώρους δουλειάς, σε αυτούς που ήταν έξω από σούπερ μάρκετ όταν οι εργαζόμενοι εξοντώνονταν από την εντατικοποίηση.

Είδαν με ποιον τρόπο καταργούνται στην πράξη οι νόμοι, όταν στραπατσάρονταν οι απαγορεύσεις της ΝΔ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όταν ακυρώνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας».

Και συνεχίζει: «Είδαν πώς ο φαινομενικά αδύναμος γίνεται παντοδύναμος, στην κατάργηση απόλυσης εργάτη σε πτηνοσφαγείο, ομαδικών απολύσεων σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στη δημιουργία νέων επιχειρησιακών σωματείων, στην απόσπαση αυξήσεων και άλλων δικαιωμάτων, στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους οικοδόμους και άλλους κλάδους, στη διεκδίκηση προστασίας του εισοδήματος των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, των αυτοαπασχολούμενων - επαγγελματιών, στην επαναπρόσληψη σχολικών καθαριστριών.

Είδαν πολλά ο γιαννιώτικος λαός και η νεολαία και ξέρουν ποιοι θα είναι και στις 26 Ιούνη δίπλα τους. Είναι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που λογαριάζονται με οποιαδήποτε κυβέρνηση κάθε μέρα, που στο δίλημμα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" έχουν επιλέξει οι ζωές μας, για να μη γίνει όλη η Ελλάδα μια "κοιλάδα των Τεμπών"».

Σε αυτό το πλαίσιο η Μ. Ανδρεάδου τονίζει ότι «οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες έχουν πολλούς λόγους να επανεκλέξουν και να στείλουν κομμουνιστή στη Βουλή, γιατί ξέρουν ότι η έδρα του ΚΚΕ ανήκει πρώτα από όλα στον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ