Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΤΤΙΚΗ
Να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά η φωνή του λαού στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο

Τρίτη δύναμη ήρθε το ΚΚΕ στην Αττική, αγγίζοντας συνολικά στον νομό διψήφιο ποσοστό. Κατάφερε έτσι να αυξήσει τους κομμουνιστές βουλευτές που εκλέγονται στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, εξέλεξε βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες όπως και σε Δυτική Αττική και την Α' Πειραιά, που δεν είχε προηγουμένως. Επίσης σε Δυτικό, Βόρειο και Νότιο Τομέα, από έναν βουλευτή στον καθένα, τώρα εξέλεξε δύο.

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να ψηλώσει ακόμη παραπάνω το ΚΚΕ, να διατηρηθεί η «ενδεκάδα» των βουλευτών στον πολυπληθέστερο νομό της Ελλάδας, να εκλεγούν κι άλλοι.

Ειδικά στις εκλογικές περιφέρειες που πρόσφατα εκλέχτηκε μετά από χρόνια βουλευτής του ΚΚΕ, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ρίχνονται με αυταπάρνηση στη μάχη, έχοντας ως ένα ακόμη κίνητρο την επανεκλογή.

Στην Α' Πειραιά, έκτος των άλλων, μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ θεωρούν ζήτημα τιμής να υπάρχει βουλευτής στη γενέθλια πόλη του Κόμματος. Η επανεκλογή του θα είναι δύναμη για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, που δίνουν μεγάλους αγώνες, με πανελλαδική απήχηση και σημασία.

Θα είναι στήριγμα στους αγώνες του λαού ενάντια στον σχεδιασμό του κεφαλαίου και των κομμάτων του να μετατρέψει όλο το παραλιακό μέτωπο σε κερδοφόρα μπίζνα για τους ομίλους του τουρισμού, σε βάρος των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Αντίστοιχα στη Δυτική Αττική, η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή δίνει πνοή στον αγώνα των κατοίκων που ζούνε σε μια βραδυφλεγή βόμβα, με τον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους.

Ενάντια επίσης στην απαράδεκτη και αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, που την έχει μετατρέψει σε πίσω αυλή του νομού. Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή θα είναι κέρδος στην πάλη των εργαζομένων στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, που διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την ώρα που οι μονοπωλιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή γεμίζουν με υπερκέρδη.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα υψηλά ποσοστά του Κόμματος, ως αναγνώριση της συμβολής του σε όλα τα παραπάνω μέτωπα, με χαρακτηριστικό ότι στον δήμο Ασπροπύργου κατέλαβε τη 2η θέση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ