Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το όραμα Μπους εφιάλτης για τους λαούς

Θέλουν να «εξαφανίσουν» τον παλαιστινιακό λαό!

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
«Εχω ένα όραμα για τη Μέση Ανατολή», είπε ο Τζ. Μπους. Το όραμα του Αμερικανού Προέδρου είναι, ήδη, εφιαλτική πραγματικότητα για τους λαούς της περιοχής. Η παγκόσμια ηγεμονία είναι το πραγματικό όνειρο του πλανητάρχη. Το ματοκύλισμα των λαών είναι «αναγκαίο κακό».

Τι λέει, ωστόσο, το όραμα του Μπους; Λέει ότι «θα πρέπει να δοθεί στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπάρχει» (Μα ποιος το αμφισβήτησε;). Λέει ακόμα πως «οι Παλαιστίνιοι ελπίζω θα μπορέσουν να έχουν το δικό τους ειρηνικό (!) κράτος». Τερατώδες ψέμα και απύθμενη υποκρισία (Βλέπε και άρθρα εφημερίδων).

«Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να καταστρέψουν αυτό το όραμα». Ποιοι; «Εκείνοι που θέλουν να δολοφονούν ώστε να εξασφαλίσουν ότι το όραμα τούτο ουδέποτε θα υλοποιηθεί», είπε ο Μπους. Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπει τον «εαυτό» του στον καθρέφτη. Ούτε τους δολοφόνους του Αρ. Σαρόν.

«Να τον διώξουμε (σ.σ. τον Αραφάτ). Είναι ευκαιρία να το κάνουμε τώρα». Ο αρχιεγκληματίας Σαρόν ομολογεί τους «μύχιους»(;) πόθους του χωρίς(;) να γνωρίζει ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά.

Το όραμα Μπους το βιώνει με τραγικό τρόπο ο παλαιστινιακός λαός. Χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Χωρίς να μπορούν να θάψουν τους νεκρούς τους. Δεν αφήνουν ούτε τα οχήματα των Ηνωμένων Εθνών με ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν στη Ραμάλα. Ούτε τους ικέτες γέροντες, τραυματίες και γυναικόπαιδα στο Ναό της Γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ δε σέβονται οι νεοβάρβαροι του Α. Σαρόν. Θέλουν να εξορίσουν, εξανδραποδίσουν, εξαφανίσουν έναν ολόκληρο λαό!

Οσο και αν θες ή να «πρέπει» να εστιάσεις την προσοχή σου στα «καθημερινά» δικά μας, δε σε αφήνει το έγκλημα «χωρίς τέλος» κατά του παλαιστινιακού λαού.

Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Ραμάλα, στην Αθήνα, σε όλες τις πόλεις του κόσμου είναι το ελάχιστο. Χρειάζονται τα δικά μας «μπλόκα» στους φονιάδες των λαών για να περάσει η ζωή και η ειρήνη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ