Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η πρώτη ευθύνη: «Κράτησα παραπάνω απ' όσο συνηθίζεται σ' έναν χαιρετισμό το χέρι της Χανάν Ασράουι - γυναίκα σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων - όταν με κοίταξε στα μάτια με μια πρωτόγνωρη γι' αυτή τη θαρραλέα γυναίκα πίκρα και απογοήτευση..."Οι ΗΠΑ έχουν την πρώτη ευθύνη... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μοναδική υπερδύναμη στο σύγχρονο κόσμο δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει τη σύγχρονη ντροπή της ανθρωπότητας. Και το λέω ανοιχτά. Δεν έχει τη θέληση η Ουάσιγκτον! Πηγαίνετε στα σημεία ελέγχου του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα να δείτε από μόνος σας τι εννοώ"» (του Γ. Διακογιάννη, απεσταλμένου των ΝΕΩΝ στην Παλαιστίνη).

«Τρομοκράτες»: «Να μη μείνει περιοχή συνδεόμενη με την τρομοκρατία, χωρίς να την καταλάβει ο στρατός», λέει η επίσημη γλώσσα των διαταγών του ισραηλινού στρατού (IDF)... Αντρο τρομοκρατών θεωρήθηκε άραγε ο καθολικός ναός του Αγίου Γάλακτος της Παρθένου (Milk Grotto) που επλήγη με ρουκέτες; Τρομοκράτης προς εξουδετέρωση άραγε ήταν ο αραβικής καταγωγής καθολικός ιερέας Γιακούμπ (Τζάκομο) Αμπού Σάαντα που, όπως λένε οι πληροφορίες, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την επίθεση; Τρομοκρατική ομάδα προς σύλληψη, άραγε, λογίζεται μια μικρή ομάδα καθολικών καλογραιών, οι οποίες βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας μέσα στο ναό;»...(Της Ντίνας Βαγενά, απεσταλμένης της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στην Ιερουσαλήμ).

«Οι Ισραηλινοί ρεπόρτερ και σχολιαστές αποσπούν τις περισσότερες πληροφορίες τους από το στρατό, ενώ μερικοί χρησιμοποιούν και παλαιστινιακές πηγές, τις οποίες αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία. Καθώς δεν μπορούν να μεταβούν στους τόπους των συγκρούσεων για να δουν με τα μάτια τους αυτά που συμβαίνουν, οι στρατιώτες γίνονται τα μάτια τους. Και αυτό εξηγεί τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτά που μαθαίνουν οι Ισραηλινοί και σ' αυτά που μαθαίνει ο υπόλοιπος κόσμος, κυρίως ο αραβικός» (Ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ» - από τα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ