Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εργα - «μαϊμού» και υπερτιμολογημένα!

Αποκαλύφθηκαν με στοιχεία που προσκόμισαν σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ενότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εργα - «μαϊμού» και υπερτιμολογημένα στο Δήμο Νίκαιας, αλλά ο δήμαρχος Βασίλης Τράπαλης, δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα! Το διπλό σκάνδαλο αποκαλύφτηκε στην έκτακτη προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από στοιχεία που προσκόμισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ενότητας. Πρόκειται για το έργο κατεδάφισης επικίνδυνων σεισμοπλήκτων και ετοιμόρροπων κτιρίων που ήδη έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από καταγγελίες του Δ/ντή της Δ/σης Ελέγχου Παναγιώτη Ζούγρη για υπερτιμολογήσεις για τις οποίες είχε μεν διαταχτεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση από τον δήμαρχο, που δε δίνεται όμως στους συμβούλους της Δημοκρατικής Ενότητας.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια που διενεργούνταν η ΕΔΕ οι πληρωμές του έργου γίνονταν κανονικά! Το νέο στοιχείο που αποκάλυψε η πρώην δήμαρχος και δημοτική σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας Βέρα Νικολαΐδου ήταν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που κτίρια, τα οποία εμφανίζονταν να έχουν κατεδαφιστεί από το δήμο είχαν κατεδαφιστεί από τη Νομαρχία Πειραιά!! Ο Βασίλης Τράπαλης αναφερόμενος στην υπερτιμολόγηση είπε ότι δεν μπορεί να έχει άποψη επί τεχνικών στοιχείων, για τις πληρωμές κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ υποστήριξε ότι αυτές δε γίνονταν από το δήμο, αλλά από την Περιφέρεια, ενώ για την τελευταία καταγγελία της πρώην δημάρχου είπε ότι θα ελεγχθεί η ακρίβεια των στοιχείων.

Η Βέρα Νικολαΐδου στην ομιλία της τόνισε ότι ο δήμος έχει χάσει από τις υπερτιμολογήσεις πάνω από 400 εκατομμύρια δρχ., σημειώνοντας ότι ενώ στο δήμο το έργο τοίχισε 13.950 δρχ. το κυβικό μέτρο, για το ίδιο έργο η Νομαρχία πληρώνει 2.360 δρχ. και ο ΟΣΚ 2.596 δρχ. «Ολες οι κινήσεις του δήμου οδηγούσαν σε έναν εργολάβο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ευθύνη του δημάρχου δεν είναι μόνο πολιτική, αλλά ουσιαστική και οικονομική. «Οι υπάλληλοι δεν ενήργησαν μόνοι τους», είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας το γεγονός της εμφάνισης κατεδάφισης σπιτιών από το δήμο, σπιτιών που έχει κατεδαφίσει η νομαρχία..., είπε ότι «Πρόκειται για ληστεία, απάτη, κλοπή σε βάρος του δήμου. Και ευθύνη για αυτό έχει ο δήμαρχος».

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας Στέλιος Μπενετάτος τόνισε: «Δήμαρχε είστε υπόλογος γιατί μόλις έγινε η καταγγελία από τον υπάλληλο του δήμου ότι χάνονται εκατομμύρια, όχι μόνο δεν τον καλέσατε, αλλά, όταν εμείς φέραμε το θέμα στη δημοσιότητα αντί να σταματήσετε το έργο, κάνατε τρεις πληρωμές με την ΕΔΕ σε εξέλιξη». Ακολούθως υπογράμμισε ότι νέα ΕΔΕ θα είναι απόπειρα συγκάλυψης και προσπάθεια να κυλήσει ο χρόνος. Ο Στ. Μπενετάτος είπε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Ενότητας είναι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κληθούν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Πρόταση που τελικά απορρίφτηκε από την πλειοψηφία του Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ