Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Νέα πολύνεκρη επίθεση με πυροβολισμούς

Νέο λουτρό αίματος σημειώθηκε στη Σερβία αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν ένας 21χρονος πυροβόλησε με αυτόματο όπλο, σκοτώνοντας 8 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 14.

Υστερα από διαπληκτισμό που είχε στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι, ο νεαρός, που φέρεται να είναι γιος στρατιωτικού, επέστρεψε στο σημείο της διαφωνίας με τουφέκι εφόδου και περίστροφο, αρχίζοντας να πυροβολεί, ενώ μετά επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξακολούθησε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα από το όχημα σε άλλα δύο χωριά. Ο 21χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα πριν, την Τετάρτη, ένας 13χρονος μαθητής σκότωσε τουλάχιστον 9 άτομα μέσα στο σχολείο του, ενώ τουλάχιστον 2 ακόμα χαροπάλευαν, παρά τις απανωτές επεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος της χώρας Αλ. Βούτσιτς προχώρησε σε νέο διάγγελμα, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι σταματά η έκδοση νέων αδειών χρήσης όπλων για δύο χρόνια και εξαγγέλλοντας πιο συχνούς ιατρικούς και ψυχολογικούς ελέγχους των κατόχων όπλων.

Σε έναν πληθυσμό περίπου 7 εκατομμυρίων, υπολογίζονται σε πάνω από 765.000 τα όπλα για τα οποία έχουν εκδοθεί άδειες κατοχής και χρήσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ