Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πραγματικότητα καταρρίπτει τα ψέματα της κυβέρνησης

Για θράσος της κυβέρνησης της ΝΔ, που βαφτίζει «το κρέας ψάρι», παρουσιάζοντας τα «μεγάλα έργα» που δήθεν βελτιώνουν τη ζωή του λαού της Εύβοιας, κάνει λόγο η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ σε σχόλιό της για την πρόσφατη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στη Χαλκίδα.

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφεραν εκεί, τονίζει ότι «η πραγματικότητα που ξέρουν, ζουν και βλέπουν οι κάτοικοι της Εύβοιας είναι εντελώς διαφορετική» και κάνει αναλυτική αναφορά σε ορισμένα από τα βασικά σημεία των όσων ειπώθηκαν:

«Η παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης - Ψαχνών που θα (;) ξεκινήσει το καλοκαίρι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της την αναγκαία και απαραίτητη αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Εύβοια. Δεν αρκεί για να μην απομονώνεται η Βόρεια Εύβοια από έναν χιονιά. Δεν αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό της Κύμης και άλλων περιοχών, που συμβαίνει με την πρώτη κακοκαιρία. Δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια όλων των κατοίκων του νησιού από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο, που αναγκάζονται να μεταφέρονται σε δρόμους καρμανιόλες, σε ένα παμπάλαιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση να αναφέρεται ως "επιτυχής" η λειτουργία του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Στο νέο νοσοκομείο υπάρχουν: 100% πληρότητα, ιδιαίτερα των μεγάλων κλινικών, εξοντωτικά ωράρια του υγειονομικού προσωπικού λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, μαγνητικός τομογράφος που λειτουργεί μία φορά τη βδομάδα, ΜΕΘ χωρίς επαρκές, εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό, μόνιμη υπολειτουργία των χειρουργείων, υποστελεχωμένα ΤΕΠ.

Το "άνευ προηγουμένου σε έκταση και προϋπολογισμό πρόγραμμα αποκατάστασης υποδομών από φυσικές καταστροφές και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων" είναι σταγόνα στον ωκεανό για τις άνευ προηγουμένου ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι σε Βόρεια Εύβοια, Ληλάντιο, Μεσσάπια, για τις οποίες ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί! Τα αντιπλημμυρικά στον Λήλαντα "θα" γίνουν κάποια στιγμή. Η μελέτη της Περιφέρειας που ανακοινώθηκε επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν στον σχεδιασμό μέτρα για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία και ότι παραμένει ο κίνδυνος επόμενης πλημμύρας, η γέφυρα στα Φύλλα παραμένει πεσμένη. Στη Βόρεια Εύβοια έχουν γίνει ορισμένα αποσπασματικά αντιδιαβρωτικά και όχι αντιπλημμυρικά έργα, για το δάσος που έχει απομείνει δεν έχουν παρθεί μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Ρεκόρ κοροϊδίας αποτελούν τα ευχολόγια για τη στήριξη της Υγείας, της Παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού κ.λπ. στο νησί, την ώρα που τα Κέντρα Υγείας μόνιμα υπολειτουργούν, μόνιμα δεν έχουν βασικό υγειονομικό προσωπικό. Τα σχολικά κτίρια και εγκαταστάσεις είναι χωρίς έλεγχο και μέτρα συντήρησης, τα ΕΠΑΛ στον Βούρκο είναι ένα από τα δεκάδες παραδείγματα που επιβεβαιώνουν πως οι σχολικές μονάδες αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών...».

Η ΤΕ Εύβοιας σημειώνει ότι «τα "μεγάλα έργα" για τα οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση, η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές γίνονται με το κριτήριο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής κόστους - οφέλους που υπαγορεύει η ΕΕ», «γι' αυτό και δεν ιεραρχείται το σύνολο των έργων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού, αλλά μόνο ό,τι αποδίδει γρήγορα χρήμα».

«Τα διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμματα "μιας χρήσης", ο ένας μετά τον άλλο, συνέθλιψαν τις ανάγκες του λαού στις μυλόπετρες των κερδών του κεφαλαίου (...) αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο και απροστάτευτο, ενισχύοντας τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την εντατικοποίηση, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζει η ΤΕ Εύβοιας και προσθέτει: «Ενα είναι το μόνο κριτήριο μπροστά στην κάλπη: Κανέναν από τους δύο και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους! Δυνατός ο λαός, για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του. Το ΚΚΕ είναι διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, στηρίζει τα αιτήματά τους τόσο στη Βουλή όσο και στον καθημερινό αγώνα. Γι' αυτό, όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ