Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
«Τέμπη» υπάρχουν και στην Πελοπόννησο!

Αναλυτική εικόνα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σε μια σειρά από χώρους και υποδομές, καθώς και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για τη ζωή και ασφάλεια εργαζομένων και λαού στους νομούς της περιοχής, δίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου» δηλώνοντας ότι «Τέμπη» υπάρχουν και στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Καυτηριάζει ότι σταθμάρχες με «μπλοκάκια» υπάρχουν και στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, στις τέσσερις από τις πέντε μονάδες του ενεργειακού κέντρου, προσθέτοντας ότι «δουλεύουν με υπεύθυνους μηχανικούς βάρδιας με μπλοκάκι, με εργολαβικούς, με συμβασιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται», ενώ «τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται πλέον ούτε ασκήσεις ετοιμότητας ακόμα και για πυρκαγιά».

Μιλά για ίδιο σχέδιο «απελευθέρωσης» με αυτό του ΟΣΕ (τρία κομμάτια, παραγωγή - μεταφορά - διανομή), όπου κυριαρχούν οι εργολαβίες, η υποχρηματοδότηση της συντήρησης και υποδομών, των μέτρων ασφαλείας, αλλά και η συρρίκνωση του προσωπικού, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων.

Στέκεται στην κατάσταση με τις βιομηχανίες στην Πελοπόννησο, όπου σε 11 από αυτές δεν υπάρχουν καν Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Εκτασης, με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεοδώρους, όπως και στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης (υπάρχουν μεγάλες αποθήκες καυσίμων), να καρδιοχτυπούν για ένα ενδεχόμενο Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης.

Επίσης, στην άσχημη κατάσταση σε σχολεία, νοσοκομεία, κτίρια συνάθροισης λαού και νεολαίας, χωρίς κανέναν έλεγχο αντισεισμικής θωράκισης, χωρίς συντήρηση, να πέφτουν σοβάδες και ψευδοροφές, να πλημμυρίζουν, όπως και χώροι δουλειάς ακόμη και σε δήμους.

«Κανένας έλεγχος στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, σε βενζινάδικα στα ισόγεια πολυκατοικιών, σε γεφύρια 80 και 100 χρόνων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο. Οι κατολισθήσεις βράχων στην παλαιά Εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Πύργου στη περιοχή Λαγκαδίων, στις επαρχιακές οδούς Λεωνιδίου - Τσιταλίων, Μολάων - Κυπαρισσίου κ.λπ. είναι κίνδυνος - θάνατος για τους διερχόμενους οδηγούς», σημειώνεται.

Εξηγώντας τις επιπτώσεις από τη λογική κόστους - οφέλους, όπου στο «ζύγι» δεν χωράνε οι ανθρώπινες ζωές, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου υπογραμμίζει ότι «είναι τόσο μικρός ο αριθμός των επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας και των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που για να γίνεται έστω και μια απλή επίσκεψη για έλεγχο σε όλους τους χώρους θα απαιτούνταν χρόνια...». Καλεί, τέλος, να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την εγκληματική πολιτική που, όπως τονίζει, αντανακλάται στο σύνθημα που βροντοφωνάζει ο λαός αυτές τις μέρες «ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα συγχωροχάρτι σε φανερούς και ντροπαλούς στυλοβάτες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής(2023-09-16 00:00:00.0)
Απεργία αύριο στον ΕΦΕΤ(2023-04-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ(2017-08-17 00:00:00.0)
Σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ(2017-04-21 00:00:00.0)
Πλατιά πολιτική επικοινωνία(2003-08-21 00:00:00.0)
Στην Πελοπόννησο(1998-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ