Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Η πόλη έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των 57 θυμάτων του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος - εγκλήματος στον Ευαγγελισμό και απαιτεί να μη συγκαλυφθεί τίποτε.

Πιο ειδικά για την περιοχή της Λάρισας αναφέρει: «Μερικές περιοχές όπως η διάβαση στην οδό Κάρλας δίπλα ακριβώς από το 4ο ΕΠΑΛ, στο ΑΤΑ όπου τη διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Μεζούρλο, όπου πριν από λίγα χρόνια κεραυνοβολήθηκε από 10.000 βολτ, 15χρονος μαθητής, στα "νταμάρια" της Ν. Σμύρνης όπου και εκεί το 2017 παρασύρθηκε ένα 10χρονο παιδί χάνοντας τη ζωή του, είναι μερικά μόνο παραδείγματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που έχει για "θεό" τη λογική κόστους - οφέλους.

Αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις των υπαρχουσών διαβάσεων - ισόπεδων, υπόγειων και υπέργειων - που είναι σε κακά χάλια και δεν κατασκευαστούν νέες όπου χρειάζονται, δεν πρόκειται να εξασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής διέλευση πεζών και τροχοφόρων. Διότι, όπως καλά γνωρίζουν όσοι αναγκάζονται να περνούν από κει, υπάρχουν υπόγειες διαβάσεις που είναι αδιάβατες όταν βρέχει κι όταν νυχτώνει (π.χ. στη Νέα Σμύρνη, στον σταθμό κι αλλού), υπέργειες που είναι σχεδόν αδύνατο να τις ανεβούν οι ηλικιωμένοι και οι έχοντες κινητικά προβλήματα (π.χ. στο τέρμα της Υψηλάντου) και ισόπεδες που ενέχουν κινδύνους για πεζούς και τροχοφόρα.

Φυσικά, ως "Λαϊκή Συσπείρωση" Λάρισας πιστεύουμε ότι ουσιαστική και μόνιμη λύση του προβλήματος θα υπάρξει με την υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου που διέρχεται από το κέντρο της πόλης».

Αφού αναφέρουν τις ευθύνες και των τοπικών αρχών, καταλήγουν:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να καταδικάσουν τις προσπάθειες εμπαιγμού όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις, τη διοίκηση του ΟΣΕ και τη δημοτική αρχή και να αγωνιστούν μαζί με τους μαζικούς φορείς της πόλης για:

- Την κατασκευή όλων των έργων που θα διευκολύνουν και θα καθιστούν ασφαλή τη διέλευση πεζών και τροχοφόρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

- Την υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης».

Επίσης, ζητά να συγκληθεί άμεσα τις επόμενες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας, για να παρθούν αποφάσεις για το μείζον θέμα της υπογείωσης των σιδηροδρομικών γραμμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ