Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΡΩΣΙΑ
Εκρηξη σε αγωγό που μεταφέρει αέριο μέσω Ουκρανίας

Εκρηξη σημειώθηκε χτες στον αγωγό εξαγωγής αερίου Urengoi - Pomary - Uzhhorod που μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη από τη ρωσική βορειοδυτική Σιβηρία μέσω της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο όμιλος μέσων ενημέρωσης RBC, επικαλούμενος τοπικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το περιφερειακό υπουργείο Εκτακτων Καταστάσεων της Τσουβασίας δήλωσε ότι ο αγωγός υπέστη ζημιές κοντά στο χωριό Καλίνινο, περίπου 150 χλμ. δυτικά της πόλης του Βόλγα Καζάν, και ότι η φωτιά έσβησε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έκρηξη στον αγωγό σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης.

Ο αγωγός, που μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη από τη ρωσική Αρκτική, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980. Εισέρχεται στην Ουκρανία μέσω του σημείου μέτρησης Sudzha, που αποτελεί τώρα την κύρια διαδρομή για το ρωσικό αέριο που φθάνει στην Ευρώπη.

Η «Gazprom» δήλωσε νωρίτερα χτες πως αναμένει να διοχετεύσει 43 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας διά μέσου του Sudzha τις επόμενες 24 ώρες, όγκος που είναι αντίστοιχος εκείνου των τελευταίων ημερών.

Μετά την έκρηξη, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «η μεταφορά του φυσικού αερίου παρέχεται στους καταναλωτές στο σύνολό της, μέσω παράλληλων αγωγών φυσικού αερίου».

Οι ροές φυσικού αερίου είναι κανονικές, δήλωσε και ο διαχειριστής του δικτύου της Ουκρανίας, δεν έχουν εντοπιστεί αλλαγές στην πίεση στα σημεία εισόδου φυσικού αερίου στα σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ