Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Υπερασπίζεται το άθλιο θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις

Στην ομιλία του, στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδ. Ντογιάκος, ευθυγραμμίστηκε επί της ουσίας με μια προσπάθεια να νομιμοποιηθούν οι υποκλοπές και το απαράδεκτο και άθλιο θεσμικό πλαίσιο.

Είπε χαρακτηριστικά: «Και δεν μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω τις δηλώσεις του Βέλγου εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, μιας χώρας που δεν κατηγορείται για δημοκρατικό έλλειμμα. Τι δήλωσε; "Χωρίς τις υποκλοπές δεν αντιμετωπίζεται το έγκλημα". Επομένως, κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της χώρας μας με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με μία εύκολη σύγκριση των ελληνικών δικαστικών αρχών με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου υπό διαφορετικά δικονομικά συστήματα είναι τουλάχιστον άδικη...».

Ενδεικτικά επίσης μιας αντιπαράθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι και τα όσα ανέφερε, σε επιθετικό τόνο, ότι «δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών», και μίλησε για «ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα με χυδαίο περιεχόμενο και λεξιλόγιο». Απειλώντας μάλιστα ότι «ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους θα αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα». Υπενθυμίζεται ότι σχετικό δημοσίευμα τον εμφανίζει να παρεμπόδισε έρευνα της ΑΔΑΕ στο θέμα των υποκλοπών. Να σημειωθεί ότι σε σχετική κοινή ανακοίνωση οι δημοσιογραφικές Ενώσεις σημείωσαν μεταξύ άλλων πως «κανείς δεν εξαιρείται από την άσκηση κριτικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ