Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Με κοινό πρόγραμμα για τη «σταθερότητα» που τσακίζει τον λαό

Σε μια αντιπαράθεση που σε πρώτο πλάνο έχει το ποιος είναι ικανότερος να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική και να παρέχει «σταθερότητα» στο αστικό πολιτικό σύστημα, ώστε να τσακίζει τον λαό, επιδίδονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις επικείμενες εκλογές.

Ο μεν πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του όσον αφορά τις εκλογές και το περιεχόμενό τους ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών να ανησυχήσει τους επενδυτές (...) Μετά τις εκλογές αναμένω ένα νέο κύμα, μία νέα "έκρηξη" επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, ελπίζω με λιγότερες κρίσεις». «Εκρηξη» επενδύσεων, με «πυροκροτητή» τα εκατοντάδες αντιλαϊκά νομοσχέδια που ψήφισε η κυβέρνησή του ως συνέχεια της αντιλαϊκής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με θύμα τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνολικά τις ανάγκες των εργαζομένων, και ενώ μπροστά βρίσκονται τα «ακόμα χειρότερα», όπως προδιαγράφουν και οι δεσμεύσεις στο πλαίσιο του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης. Πολιτική που προσυπογράφουν όλα τα αστικά κόμματα και αναπαράγει τα αδιέξοδα για τον λαό, στον οποίο όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις φορτώνουν τις απανωτές κρίσεις που αποτελούν την κανονικότητα του σάπιου συστήματος.

Σε αυτήν άλλωστε την πολιτική και οικονομική «σταθερότητα», που μεταφράζεται σε μόνιμη αστάθεια για τον λαό, έδωσε χτες όρκους πίστης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική εναλλαγή - που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο - «πολιτική αλλαγή» και «αναγκαιότητα (...) για να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα, που αποτελεί προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας. Να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή, να απελευθερώσουμε τη δυναμική της οικονομίας μας», παραπέμποντας και στη σημασία που έχει το να στοιχηθεί ο λαός στην πολιτική που τσακίζει τις ανάγκες του.

Στο πλαίσιο αυτό, από το βήμα του συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» χτες παρουσίασε την ισχυρότερη κρατική παρέμβαση, προκειμένου να ενισχυθεί η καπιταλιστική οικονομία και να στηριχθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ως κάτι ωφέλιμο και για τα λαϊκά στρώματα, λέγοντας πως «η κρατική παρέμβαση για τη στήριξη των εισοδημάτων, η ενεργοποίηση μηχανισμών άμυνας απέναντι στην ενεργειακή ανασφάλεια και την κρίση ακρίβειας μέσω των δημόσιων παρεμβάσεων, μέσω δημόσιων επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, μέσα από εργαλεία παρέμβασης που έχει το κράτος στην ελεύθερη αγορά, είναι κάποια τέτοια παραδείγματα (...) για την αντιμετώπιση της κρίσης» που «ακολούθησε η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών στην Ευρώπη».

Τι δεν είπε; Οτι οι λαοί πληρώνουν σήμερα τα «σπασμένα» του κεφαλαίου, δίνοντας δισ. για την επανακρατικοποίηση των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού και την «εξυγίανσή» τους από το αστικό κράτος, όπως προηγουμένως πλήρωσαν την παραπέρα ιδιωτικοποίησή τους και την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, στην οποία άλλωστε πρωτοστάτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Επίσης ότι είτε με κρατικά είτε με ιδιωτικά σχήματα, η Ενέργεια - εμπόρευμα και οι στόχοι της «πράσινης» ανάπτυξης, στην οποία δίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ όρκους πίστης, «εγγυώνται» την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Ακόμα, ότι η υποτιθέμενη «στήριξη των εισοδημάτων» από το αστικό κράτος γίνεται με νόμους όπως ο κατάπτυστος νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου, ώστε να θωρακίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Και, τέλος, ότι όπως έδειξαν και τα κρατικά πακέτα «στήριξης» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο λογαριασμός καταλήγει πάλι στους λαούς, με αύξηση της φοροληστείας και εκτίναξη της ακρίβειας, που αποτελούν την «άλλη όψη» των πακέτων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντός, εκτός και επί τα αυτά με «σταθερά» την αντιλαϊκή πολιτική(2022-09-06 00:00:00.0)
Αρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής(2019-11-19 00:00:00.0)
Στόχος η κυβερνητική σταθερότητα για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής(2019-09-26 00:00:00.0)
Ολο και αμβλύνονται οι προϋποθέσεις για συνεργασίες(2014-05-31 00:00:00.0)
«Κανονικότητα» στην εκμετάλλευση(2014-04-12 00:00:00.0)
Το νέο δίπολο(2012-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ