Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζητάει «κοινή λογική» ώστε «να ωφεληθούμε όλοι»

«Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική "υπέρβασης" εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο "μεγάλο κύμα", να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν συνεχίζει για πάντα», σημείωσε χτες ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραχήμ Καλίν, ο οποίος απευθυνόμενος ειδικά προς ΗΠΑ και «ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» όπως τη Γαλλία, τις κάλεσε να «μην ενθαρρύνετε την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση με την οποία θα εκμεταλλευτεί αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει επίσης (σ.σ. οι χώρες αυτές) να την συμβουλεύουν και να συστήνουν στην Ελλάδα ό,τι ορίζει η κοινή λογική προς αυτή την κατεύθυνση. Ολοι θα επωφεληθούμε από κάτι τέτοιο».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ ισχυρίστηκε ότι «είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ομως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, όπως και των Κυπρίων αδελφών μας κι όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο». Εστιάζοντας και στις προσπάθειες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, εξέφρασε ικανοποίηση επειδή έγινε αποδεκτό ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών και εξέφρασε ελπίδα αυτό να «αποτελέσει το σημείο εκκίνησης και για άλλα βήματα που θα γίνουν την επόμενη περίοδο. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου θα ενταχθεί στην κοινότητα των κρατών ως κράτος με την κυριαρχία και την ανεξαρτησία που της αξίζει».

Τέλος, ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανερχόμενος στην ένταξη Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μίλησε για «ανοιχτή, ειλικρινή και φιλική συνάντηση» που θα είχε με τους δύο ομολόγους του στο περιθώριο της συνόδου των ομολόγων του στο Βουκουρέστι, εκτιμώντας ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα, σημείωσαν κάποια πρόοδο και έγιναν κάποια βήματα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετά (...) Ελπίζω να δούμε κάποιες ευκαιρίες για πρόοδο, ώστε να δείξουμε κάτι στον λαό μας και στο κοινοβούλιο».

  • Στο μεταξύ εννέα εμπλοκές σημειώθηκαν χτες στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν 16 τουρκικά F-16 (τα 8 οπλισμένα) που προχώρησαν σε δέκα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ