Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Να καταδικάσει η νεολαία το έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Καταγγέλλοντας την επίθεση σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, από τις βάρβαρες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και τη στήριξη από ΗΠΑ-ΕΕ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αισιόδοξες εκτιμήσεις όσον αφορά στην έκβαση αυτής της σύγκρουσης.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τη μεγαλύτερη εδώ και 20 χρόνια επίθεση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στα παλαιστινιακά εδάφη, με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες που μετρά ο παλαιστινιακός λαός, με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Παλαιστινίων αιχμαλώτων, έρχονται να επιβεβαιώσουν την απροκάλυπτη επιθετικότητα του Ισραήλ.

Οι "ειρηνευτικές" προτάσεις, που προβάλλονται με τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων εταίρων και Αμερικανών, στοχεύουν αποκλειστικά στον τερματισμό του παλαιστινιακού αγώνα και στο "κλείσιμο" του παλαιστινιακού ζητήματος προς όφελος του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή. Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία παίζει το ρόλο του "πλασιέ" των αμερικανικών "ειρηνευτικών" σχεδίων και σιωπά για τη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Οι τελευταίες επιθέσεις του Ισραήλ εξελίσσονται σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τους επόμενους στόχους των ιμπεριαλιστών στην εκστρατεία που διεξάγουν ενάντια στους λαούς, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Γι' αυτό το έγκλημα στην Παλαιστίνη, που πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινής γνώμης, δε στοχεύει μόνο στο χτύπημα του παλαιστινιακού αγώνα, επιδιώκει να περάσει το μήνυμα σε όλον τον κόσμο για το πώς θα αντιμετωπίζεται κάθε λαός "που σηκώνει κεφάλι", που αμφισβητεί την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού.

Γι' αυτό σήμερα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η νίκη του παλαιστινιακού λαού, η δημιουργία της δικής του πατρίδας.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς της να καταδικάσουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού-φιλειρηνικού κινήματος, και να απαιτήσουν:

  • Αμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ που προβλέπουν αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα Κατεχόμενα και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
  • Καταδίκη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και της στήριξης που προσφέρει στην κυβέρνηση του Ισραήλ
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
  • Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ