Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού θα δικαιωθεί

Καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις στη Γάζα

Ανακοίνωση για τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση κα Ειρήνη στην οποία σημειώνει:

«

Από την περασμένη Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Ως αποτέλεσμα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 70. Ανάμεσά τους υπάρχουν και μικρά παιδιά.

Η ελληνική κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι υπόλογοι για ακόμη μια φορά. Συμμετέχουν στο έγκλημα. Στηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, βαθαίνουν τη στρατιωτική συνεργασία με τους φονιάδες των Παλαιστινίων. Εμπλέκουν τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνα σχέδια στην πολυτάραχη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ως ΕΕΔΥΕ βρεθήκαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Παλαιστίνη και εκφράσαμε τη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην παλαιστινιακή αντίσταση και τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις που την οργανώνουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους αγωνιστές της Ειρήνης στο Ισραήλ, στο Χαντάς (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα) που αναπτύσσει την πάλη μέσα σε συνθήκες διώξεων και καταστολής από το κράτος του Ισραήλ.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των Παλαιστινίων για δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Απαιτούμε άμεσα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, τον τερματισμό της βαρβαρότητας, των δολοφονιών και της κατοχής που επιβάλλει το Ισραήλ στο λαό της Παλαιστίνης.

Ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού θα δικαιωθεί!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ