Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Νέες διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών

Η αντιδραστική κυβέρνηση της Χιλής, του Σεμπάστιαν Πινιέρα, προσπαθεί να τρομοκρατήσει το μεγάλο νεολαιίστικο κίνημα που την περασμένη χρονιά βγήκε μαζικά στους δρόμους με βασικό ζήτημα την ποιοτική δημόσια και δωρεάν Παιδεία, την αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για την Εκπαίδευση και προέρχεται από την περίοδο της δικτατορίας του Πινοτσέτ, καθώς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις που διαδέχτηκαν τη χούντα το διατήρησαν στο ακέραιο και καθιστά την Παιδεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα λαϊκά στρώματα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι τώρα πάνω από 5.000 μαθητές έχουν διωχθεί και αποβληθεί από τα σχολεία τους για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Το καθεστώς χρησιμοποιεί το πρόσχημα ότι δεν διώκονται μαθητές για τις κινητοποιήσεις αλλά για τη συμμετοχή σε επεισόδια. Ωστόσο, παρόλο που στις κινητοποιήσεις υπήρξαν και κάποια λιγοστά επεισόδια, είτε με προβοκάτορες είτε με ανώριμους νέους, αυτοί που στοχοποιούνται είναι οι πρωτοπόροι μαθητές στις κινητοποιήσεις.

Απαντώντας στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας, διάφορες μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις προγραμματίζουν μεγάλη διαδήλωση για αύριο, Πέμπτη 15 Μάρτη, για να αρθούν οι διώξεις των αγωνιστών μαθητών και ως συνέχεια των αγώνων για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ