Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Παράλληλες κινητοποιήσεις αύριο σε οχτώ επιχειρήσεις Ενέργειας

Αύριο, στις 6 μ.μ., στην Αθήνα για ρεύμα φθηνό για τον λαό. Κινητοποιήσεις και στη Δυτική Αθήνα και άλλες περιοχές

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα γραφεία οχτώ εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οργανώνουν αύριο, στις 6 μ.μ., σωματεία της Αττικής. «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων», είναι το μήνυμα που στέλνουν με την πρωτοβουλία τους, μπροστά στον χειμώνα, απαιτώντας μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής παρόχους: ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα). «Protergia» (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο). NRG (λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι). «Watt & Volt» (λεωφόρος Κηφισίας 217Α, Μαρούσι). «Volterra» (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι). «Elpedison» (Φραγκοκκλησιάς 6, Μαρούσι). Φυσικό Αέριο Αττικής (λεωφόρος Κηφισίας 108, Αθήνα). «Ηρων» (λεωφόρος Κηφισίας 124, Αθήνα).

Το κάλεσμα έχουν απευθύνει το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, με την οποία απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, τα σωματεία σημειώνουν ότι οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές της Ενέργειας, «που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τη βενζίνη σε πανάκριβα είδη πολυτελείας, έχουν "τινάξει στον αέρα" τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό».

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικογένεια που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής που θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος που θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής», τονίζουν τα σωματεία, αναδεικνύοντας ότι «η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης είναι η δύναμή μας».

Στην «τελική ευθεία» προς την απεργία στις 9 Νοέμβρη, τα σωματεία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δυναμώνουν τη διεκδίκηση για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φθηνά για τον λαό. «Δίνουμε μαζικό "παρών" στις κινητοποιήσεις στις 2 Νοέμβρη. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας. Σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει ξεσηκωμός για την απεργία στις 9 Νοέμβρη», τονίζουν τα σωματεία.

Διεκδικούν:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του εμπορίου ρύπων που εκπορεύονται από την ΕΕ.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
Κινητοποιούνται ενάντια στην ακρίβεια σε όλη τη χώρα

Κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, απαιτώντας μέτρα για φθηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα, καθώς και γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οργανώνουν σε όλη τη χώρα σωματεία και φορείς.

Στη Δυτική Αθήνα, σε τέτοιες αγωνιστικές παρεμβάσεις προχωρούν σωματεία εργαζομένων και φορείς σε Ιλιον, Αγίους Αναργύρους - Καματερό και Πετρούπολη. Πιο συγκεκριμένα, στο Ιλιον, με σύνθημα «ξεσηκωμός, δεν πάει άλλο», σωματεία και φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Πετρούπολη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. του Σαββάτου, στην πλατεία Ηρώ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το δημαρχείο.

Στους Αγίους Αναργύρους θα γίνει συγκέντρωση το Σάββατο στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Σε άλλες περιοχές

-- Στη Θήβα, σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υποκατάστημα του παρόχου Ενέργειας «ΗΡΩΝ», στη Θήβα.

-- Στον Πύργο (κεντρική πλατεία) σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ.

-- Στο Κιλκίς (πλατεία Ειρήνης) αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ.

-- Στις Σέρρες (πλατεία Ελευθερίας), την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ.

-- Στην Πέλλα, την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Εδεσσα και στο ΙΚΑ Γιαννιτσών.

-- Στη Λαμία, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, αύριο Τετάρτη, στις 9 π.μ., και την Παρασκευή 4 Νοέμβρη ενάντια στους πλειστηριασμούς, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

-- Στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, πίσω από τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ