Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Γιατί αποφεύγουν να συνεδριάσουν τα ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων;

Την ώρα που κλιμακώνεται η επίθεση στον κλάδο της Υγείας με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Την ώρα που ετοιμάζουν επέκταση της λειτουργίας των νοσοκομείων ως αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων.

Την ώρα που επεκτείνουν τις ΣΔΙΤ και την επέλαση επιχειρηματιών στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Την ώρα που καταργούν ακόμα και την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτή την ώρα οι κυβερνητικές πλειοψηφίες στα ΔΣ Ιατρικών Συλλόγων επιλέγουν να μην συγκροτούν τα ΔΣ, ενώ οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί από τις 16 - 17 Οκτωβρίου.

Αντίστοιχα το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δεν έχει συνεδριάσει ακόμα για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Στην προκλητική συνεδρίαση με την αναπ. υπουργό κα Γκάγκα οι κυβερνητικές ομάδες αναλώθηκαν σε διαγκωνισμούς, άλλοτε στηρίζοντας στην ουσία του το νομοσχέδιο και άλλοτε εγκαλώντας το γιατί «δεν κάνει γενναία βήματα στην κατεύθυνση απεριόριστης δυνατότητας εισόδου επιχειρηματιών στα δημόσια νοσοκομεία».

Διαγκωνίζονται η κυβέρνηση και οι ηγεσίες ΠΙΣ και ΙΣ, δείχνοντας στην πράξη ότι κοινός τόπος είναι οι άξονες της στρατηγικής για την Υγεία της ΕΕ, η επέλαση των νόμων της αγοράς, η στήριξη των μεγάλων ομίλων Υγείας.

Κανένας συνάδελφος ας μην έχει αυταπάτες για τον ρόλο που θα παίξουν οι ηγεσίες του ΠΙΣ και διαφόρων Ιατρικών Συλλόγων μπροστά στην αναμέτρηση με το νέο κυβερνητικό τερατούργημα στην Υγεία. Ηταν και θα παραμείνουν κυβερνητικά δεκανίκια. Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και όποιον άλλο ευνουχίζει τη δυσαρέσκεια υποτάσσοντάς την στη ματαιότητα της κυβερνητικής εναλλαγής. Στηρίζουν μέχρι κεραίας τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, τη λειτουργία τους ως αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων, τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχουν πλούσιο κυβερνητικό έργο σε αυτή την κατεύθυνση.

Απαιτούμε να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ και να πάρουν σαφή θέση καταδίκης ενάντια στον νόμο που μετατρέπει τους ασθενείς σε εύκολη πελατεία για τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων.

Καλούμε τους συναδέλφους γιατρούς, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, να διεκδικήσουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, δωρεάν για όλους τους ασθενείς μας, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο.


Χρήστος ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ