Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Πέμπτη 27/10 η εκδίκαση της κατάπτυστης αγωγής σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου

Την Πέμπτη 27 Οκτώβρη εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που επανακατέθεσε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Εναν χρόνο σχεδόν μετά την εκδίκαση και απόρριψη της προηγούμενης αγωγής, η Ενωση επανέρχεται και «ζητάει και τα ρέστα» για το αντικομμουνιστικό της ντελίριο στις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε Αύγουστο στο Βίτσι και στον Γράμμο, τις οποίες τιμούν με την παρουσία τους διάφορα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και των συνεργατών τους, ανάμεσά τους και οι χρυσαυγίτες.

Για δημοσιεύματα και εκπομπές στο ραδιόφωνο που αποκάλυπταν και κατήγγελλαν το αντικομμουνιστικό περιεχόμενο αυτών των εκδηλώσεων, η Ενωση ζητάει από τον δημοσιογράφο να της καταβάλει 70.000 ευρώ συν τους τόκους για «ηθική βλάβη», ενώ αξιώνει και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Θυμίζουμε ότι η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας, και απ' αυτήν την άποψη η ευθύνη για την απαράδεκτη αγωγή βαραίνει και την κυβέρνηση. Γι' αυτό, το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση έχει ζητήσει από τον υπουργό Αμυνας να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου.

Σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η νέα αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου προκαλεί κάθε άνθρωπο που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας, τον αντικομμουνισμό, την βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών φρασεολογία, στα οποία επιδίδονται κατ' επανάληψη τα στελέχη της συγκεκριμένης Ενωσης...».

Ανακοινώσεις καταδίκης της κατάπτυστης δήλωσης έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, κόμματα και φορείς, όπως και το 9ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή της ΕΑΑΣ κατά του Ν. Μπογιόπουλου(2022-10-27 00:00:00.0)
Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τη δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου(2022-10-04 00:00:00.0)
Στοιχεία - καταπέλτης για τον χυδαίο αντικομμουνισμό και τις εμφυλιοπολεμικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ(2021-10-22 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδίκαση, ευθύνη της κυβέρνησης να ανακληθεί τώρα!(2021-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ