Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθλιότητες από την πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ

Τη στιγμή που ο κλάδος των εκπαιδευτικών βρίσκεται αντιμέτωπος με επίθεση στα δικαιώματά του, δύο μόλις βδομάδες πριν τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που το υπουργείο προσπαθεί να επιβάλει, την έντονη αντίδραση των ΕΛΜΕ προκάλεσε η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) για αναβολή της προγραμματισμένης για το Σάββατο 22/10 Γενικής Συνέλευσης προέδρων.

Οπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», «η απόφαση αυτή πάρθηκε επί της ουσίας με κομματική παρέμβαση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στη διαφαινόμενη κατακραυγή του κλάδου προς τις δυνάμεις αυτές που στηρίζουν απροκάλυπτα την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο με τη στάση τους στη γενίκευσή του σε όλα τα συνδικάτα.

Δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα παίρνουν αποφάσεις και καλούν τους συναδέλφους να απέχουν από την ιλαροτραγωδία των ηλεκτρονικών εκλογών. Η συγκεκριμένη πλειοψηφία επιχειρεί να πάρει νομιμοποίηση για τη συμμετοχή της από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, φοβούμενη ότι η Γενική Συνέλευση των προέδρων (το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας μετά το Συνέδριο) θα ανέτρεπε αυτήν την απόφαση του ΔΣ. Γι' αυτό την παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες».

Την απόφαση της πλειοψηφίας καταγγέλλουν μία σειρά ΕΛΜΕ και έχουν ήδη αποφασίσει η Γενική Συνέλευση να γίνει όπως είχε προγραμματιστεί, αυτό το Σάββατο, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ