Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαράδεκτες διώξεις σε βάρος εφέδρων στρατιωτών

Εργαζόμενοι και φοιτητές καλούνται σε απολογία επειδή ως στρατευμένοι εναντιώθηκαν στη συμμετοχή στον πόλεμο!

Eurokinissi

Με μία βαθιά αντιδραστική και επικίνδυνη για τα δικαιώματα της νεολαίας ενέργεια, η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει νέους που την περίοδο της στρατιωτικής τους θητείας εξέφραζαν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, τις φιλειρηνικές απόψεις τους ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε μέσα στη βδομάδα η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας, εργαζόμενοι και φοιτητές καλούνται τηλεφωνικά από στρατιωτικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις για την περήφανη στάση τους ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης, που είναι φανερό ότι πάει χέρι χέρι με την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ανησυχίες της κυβέρνησης για την αντίθεση που εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας σε αυτήν, έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις από συλλόγους, φορείς, απόστρατους, που ξεκαθαρίζουν ότι «στηρίζουμε τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των φαντάρων! Αγωνιζόμαστε μαζί τους ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

Να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια κλήσης και τρομοκράτησης των έφεδρων στρατιωτών απαιτούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης.

Τους ενοχλεί η αντίθεση του λαού και της νεολαίας στην εμπλοκή

Για την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης έφεδρων στρατιωτών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΚΝΕ καταδικάζει την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης νέων ανθρώπων, οι οποίοι εξέφρασαν τη γνώμη τους ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας, νέοι άνθρωποι, έφεδροι πλέον, καλούνται τηλεφωνικά από στρατιωτικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις για την περήφανη στάση τους.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαράδεκτες διώξεις σε βάρος νέων ανθρώπων, στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας. Οι απόψεις τους εκφράζουν προβληματισμούς, ανησυχίες και τα φιλειρηνικά αισθήματα της νεολαίας. Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση εάν νομίζουν ότι θα φιμώσουν όσους εναντιώνονται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Αλλωστε, αυτό που τους ενοχλεί είναι η εναντίωση του λαού και της νεολαίας σε αυτήν την επικίνδυνη εμπλοκή μέσα σε συνθήκες ολέθριας κλιμάκωσης του πολέμου για τους λαούς.

Είναι όμως και βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτές οι ενέργειες, που "δίνουν αέρα στα πανιά" αντιδραστικών στοιχείων σε ορισμένες διοικήσεις, θα μείνουν αναπάντητες από τον λαό και τη νεολαία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, οι επιτροπές ειρήνης και κάθε μαζικός φορέας εργαζομένων και νεολαίας πρέπει να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις διώξεις που μεθοδεύει η κυβέρνηση με σκοπό να τρομοκρατήσει τη νεολαία και τους φαντάρους, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το λαϊκό σύνθημα: "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά"».

Μεγαλώνει το κύμα καταδίκης

Εν τω μεταξύ, μεγαλώνει το κύμα καταδίκης της απαράδεκτης απόπειρας τρομοκράτησης εφέδρων στρατιωτών, από σωματεία, συλλόγους και φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Σύλλογοι Φοιτητών Τουρκικών Σπουδών, Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΑ με ψηφίσματά τους καταγγέλλουν «την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόπειρα τρομοκράτησης εφέδρων στρατιωτών που την περίοδο της στρατιωτικής τους θητείας εξέφραζαν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, τις φιλειρηνικές απόψεις τους ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας». Σημειώνουν πως «οι προσπάθειες της κυβέρνησης και ορισμένων αντιδραστικών στοιχείων στις διοικήσεις του στρατού θα πέσουν στο κενό. Το δικαίωμα των νέων στρατευμένων να εκφράζουν τις απόψεις τους είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως και κάθε πολίτη» και τονίζουν ότι «είμαστε στο πλευρό τους! Αγωνιζόμαστε μαζί με τους νέους στρατευμένους ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Να σταματήσει τώρα κάθε απόπειρα ποινικοποίησης των ιδεών και τρομοκράτησης των νέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ