Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΔΑ
Χάνονται μαθήματα και εργαστήρια αναμένοντας προσλήψεις

Χαμένα μαθήματα και εργαστήρια μετρούν οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό. Οπως σημειώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος, «για ακόμη μία χρονιά οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ χάνουμε τα μαθήματα και τα εργαστήριά μας αφού δεν έχει προσληφθεί ακόμα το έκτακτο διδακτικό προσωπικό, την ώρα που μετράμε ήδη σχεδόν δύο βδομάδες λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας.

Χαρακτηριστικά, στα πρώτα έτη και ειδικά στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών δεν έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται πολλά μαθήματα στο πρώτο έτος, αλλά και σε άλλα τμήματα, όπως των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Μας ενημερώνουν καθηγητές ότι αν δεν προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό θα χάσουμε τα εργαστήριά μας».

«Δεν θα ανεχτούμε να χάσουμε ούτε ώρα παραπάνω από τα μαθήματά μας», δηλώνει ο Σύλλογος Φοιτητών, που προχωρά σε κινητοποιήσεις απαιτώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, έντονο προβληματισμό σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των αιτήσεων των ακαδημαϊκών υποτρόφων των τμημάτων του ΠαΔΑ εκφράζει ο Σύλλογος Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ιδρύματος. Οπως σημειώνει η καθυστέρηση «οδηγεί και σε σημαντικά προβλήματα σχετικά τόσο με την ποιότητα του παρεχόμενου διδακτικού έργου, λόγω της καθυστέρησης έναρξης του διδακτικού έργου, όσο και με τη διάρκεια των συμβάσεων των ακαδημαϊκών υποτρόφων, η οποία αναμένεται να εκτείνεται σε διάρκεια μικρότερη από την πραγματική διάρκεια του εξαμήνου σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο». Ο Σύλλογος απαιτεί άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση υπογραφή των συμβάσεων με ημερομηνία έναρξης την 10/10/2022 και άμεση ένταξη στο διδακτικό έργο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ